jun 28

plasticAvui he rebut un WatsApp que deia:
Em venen pernil envasat en plàstic, llet en ampolles de plàstic, oli en bidons o ampolles de plàstic, iogurts en plàstic, I després em diuen a caixa que he de pagar la bossa de plàstic perquè perjudico al planeta.

Primer m’he posat a riure, l’he trobat divertit, però després me n’he adonat que en aquest país, la llei de l’embut funciona en tots els àmbits perquè en definitiva, el planeta està pràcticament igual de brut amb els plàstics que generen les empreses, però només el consumidor ha de pagar per una ridícula bossa.

Els aliments estan envasats en plàstic, als mercats et cobren la bossa però no l’import de les bosses de plàstic que utilitzen per posar-hi dintre el peix, els fruits secs, etc, etc. Si anem a comprar determinades peces de roba van envasades en plàstic, si anem a la farmàcia els medicaments estan envasats en pots de plàstic, si anem a la ferreteria, claus, eines, llanternes, etc envasades en plàstic. I així podríem seguir fins l’infinit.

Molts de nosaltres ens hem acostumat a portar sempre una bossa adequada per anar a comprar que a vegades te la descuides sense voler i tornes a casa sentin- te culpable perquè has hagut de demanar una bossa de plàstic, sense adonar-te’n que tot el que has comprat ja anava envasat en plàstic.

Jo em pregunto, que passa? Les institucions pertinents tenen por de dir a l’industria que inventi un material biodegradable d’embalatge? És més còmode fer sentir a l’usuari responsable de perjudicar el planeta? El cas és que les botigues tenen un minúscul sobresou amb les bosses de plàstic que et venen.

La meva conclusió és que hi ha una gran hipocresia, perquè tothom sap el que cal educar per salvar el planeta, però aquesta educació només se li exigeix al peix petit (els ciutadans de “a pie”), ningú s’interessa per anar més enllà .

Montse Sales

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

2 Comentaris a “Aprenentatge, hipocresia, negoci…?”

 1. teresa vidal escrigué:

  Tens tota la raó. Crec que trigarem encara molt de temps en poder solucionar aquest conflicte.

 2. Rosa escrigué:

  Falta valentia politica per prendre les deciisions que tot i ser importants per el be comú, cap polític es capaç d’enfrontar-se a les critiques que sap que rebra dels poders factics o del partit de l’oposició que estigui en aquell moment.
  Nosaltres com les formiguetes anirem fent el nostre camí.

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress