abr 14

Fa uns anys la meva opinió sobre els blocs era bastant negativa. Ho veia com si algú escrigués un diari personal perquè els altres el llegeixin. Avui aquesta opinió s’ha modificat, però continuo pensant que hi ha molt narcisista navegant per la xarxa.  Abans quan escrivies un diari personal, procuraves amagar-lo perquè ningú el pogués llegir, ara els diaris personals es publiquen per Internet.

Avui veig els blocs com una eina de comunicació que permet una participació activa al facilitar la publicació en línia d’una forma molt senzilla. La gratuïtat dels blocs permet que amb uns coneixements molt bàsics, tothom pugui accedir i obrir el seu propi bloc; les entrades es fan de forma cronològica la qual cosa permet una actualització constant de les publicacions que es realitzen i una interrelació entre qui escriu i publica i els lectors/es d’un bloc ja que permet opinar i comentar un escrit de forma instantània.  Podríem dir que els blocs han marcat un fet històric: democratitzar la informació. S’han transformat en una eina assequible perque  moltes  veus es facin sentir.

Els bloguers amb interessos comuns comparteixen i realitzen enllaços d’un bloc a un altre, és a dir han creat una “blogossfera”, un espai on totes les publicacions dels blocs estan connectades entre elles. S’han format comunitats online que poden tenir diferents formes: grups de treball que poden utilitzar un bloc per comunicar-se, opinar i redactar noticies relatives a la seva tasca, blocs d’experts sobre un tema: cinema, literatura, cuina, salut, fotografia, articulistes…, fins i tot alguns polítics s’han atrevit a obrir el seu bloc personal on poder opinar. Encara que aquest punt s’hauria de tractar a part.

Ara bé, jo em pregunto: podem fer dels blocs la nostra font d’informació? Doncs crec que sí.  De la mateixa manera que opino que els mitjans de comunicació tradicionals (radio, premsa, TV) presenten una línea ideològica segons el partit o el lobby que hi hagi darrera, cosa que ens obliga a contrastar les noticies que ens arriben per aquest mitjans, també crec que no hem de caure en el parany de que tot allò que surt publicat a en els blocs o Internet és innocu i caldrà que també sapiguem contrastar la informació que ens faciliten.

Rosa C.L.

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress