set 10

Sempre m’he preguntat perquè la Festa de la Diada Nacional de Catalunya commemorava l’abolició de les institucions i les llibertats civils catalanes i perquè cada any es celebra una manifestació, desprès de més de tres-cents anys, per seguir reclamant als diferents governs centrals, aquestes llibertats, que un dia varem gaudir. Buscant per Internet he anat a parar a Viquipèdia, l’enciclopèdia lliure. La informació obtinguda, m’ha permès ampliar els coneixements que ja tenia i,  m’ha servit per entendre alguns posicionaments, com per exemple el rebuig que hi ha a Catalunya, amb una gran part de la població, als Borbons, ja que va ser un avantpassat qui va abolir tots els drets de autogovern dels que hi gaudíem.

Poques vegades he penjat la senyera al balco de casa meva per la Diada, no hi crec en les banderes ni en qui les “utilitzen” segons conveniència. Però des de fa un parell d’anys si que ho faig. Els nacionalistes espanyols, m’han fet tornar nacionalista catalana… ep! amb això nomes dic que com a catalana, m’he sentit molts cops humiliada i menyspreada,  i això ha fet sorgir en mi un sentiment que fins ara no tenia. Em queien igual de malament tots els ismes, però va arribar un moment que vaig dir PROU!. I ara intento viure el dia a dia en català, la meva llengua materna: em dirigeixo a tothom en català (nomes ho faig en castellà, si l’altre persona no m’entén, però d’entrada… en català), compro en un supermercat on puc trobar la majoria de productes etiquetats en català, i de producció local i m’esforço cada dia per millorar la meva escriptura en català (encara que això comporta un esforç, ja que la llengua vehicular de l’ensenyament que vaig rebre, va ser en castellà), compro més llibres escrits en català…  tots aquets gestos petits, quotidians e insignificants potser per a altres persones, per a mi son importants i m’ajuden a reforçar el meu sentiment de pertinença a una terra, a estima una llengua pròpia i a intentar conèixer i estimar una mica més i millor el meu país. Aquest any també penjaré la senyera per seguir reivindicant el nostre propi autogovern.

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

3 Comentaris a “Commemorant una lluita”

 1. […] Article publicat en Blogueres de Sant Martí, 11 de setembre 2011.Escrit per Rosa C.L Sempre m’he preguntat perquè la Festa de la Diada Nacional de Catalunya commemorava l’abolició de les institucions i les llibertats civils catalanes i perquè cada any es celebra una manifestació, desprès de més de tres-cents anys, per seguir reclamant als diferents governs centrals, aquestes llibertats, que un dia varem gaudir. Buscant per Internet he anat a parar a Viquipèdia, l’enciclopèdia lliure. La informació obtinguda, m’ha permès ampliar els coneixements que ja tenia i,  m’ha servit per entendre alguns posicionaments, com per exemple el rebuig que hi ha a Catalunya, amb una gran part de la població, als Borbons, ja que va ser un avantpassat qui va abolir tots els drets de autogovern dels que hi gaudíem.[ Blogueres de Sant Martí] var a2a_config = a2a_config || {}; a2a_localize = { Share: "Compartir", Save: "Desar", Subscribe: "Subscriure's", Email: "Correu electrònic", Bookmark: "Preferit", ShowAll: "Mostrar tots", ShowLess: "Mostrar menys", FindServices: "Buscar servei(s)", FindAnyServiceToAddTo: "Trobar instantàniament qualsevol servei per a afegir a", PoweredBy: "Potenciat per", ShareViaEmail: "Compartir per correu electrònic", SubscribeViaEmail: "Subscriure per correu electrònic", BookmarkInYourBrowser: "Afegir l'adreça d'interès al vostre navegador", BookmarkInstructions: "Pressioneu Ctrl+D o ⌘+D per afegir a preferits aquesta pàgina", AddToYourFavorites: "Afegir als vostres favorits", SendFromWebOrProgram: "Enviar des de qualsevol adreça de correu electrònic o programa de correu electrònic", EmailProgram: "Programa de correu electrònic" }; a2a_config.linkname="Commemorant una lluita"; a2a_config.linkurl="http://www.santmartiambveudedona.cat/?p=1446"; […]

 2. Pili escrigué:

  El teu relat em fa sentir plenament identificada amb el que manifestes, tot i que la meva trajectoria per arribar al mateix sentiment ha estat diferent. La meva llengua materna va ser el castellà, igual que la meva educació. Vaig aprendre a parlar català amb el meu pare quan jo tenia 11anys. Ha estat la intolerància i la humilliació soferta per part de gent barruera el que també ha provocat en mi un gran sentiment de nacionalisme català i és per això que, sense despreciar cap altre parla, jo segueixo defensant el reconeixement de la meva llengua, el català,

  • Rosa C.L. escrigué:

   Gràcies Pili. Intuïa que el teu tarannà anava pel mateix camí i ara m’ho acabes de confirmar. Tampoc jo renego de cap llengua, incloent el castellà, ja que a l’hora d’escriure me expresso millor en aquesta llengua que amb la meva pròpia, potser aquest és també un dels altres motius que tinc per intentar “viure” en català. Una abraçada.

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress