abr 14

Fa molts anys que l’Associació de Veïns del Clot-Camp de l’Arpa està demanat a les administracions que ens governen una residencia i un centre de dia per a gent gran en el nostre barri. El solar on tenia que anar (Concilio de Trento-Bilbao) va ser ocupat per apartaments assistits per a gent gran, el nou CAP, l’Escola d’Adults i el nou local per els Castellers de Barcelona. Va ser una lluita veïnal que es va perdre, ja que la reivindicació era la residencia i el centre de dia en lloc dels apartaments assistits. Es va seguir lluitan per buscar una nova reubicació. El lloc escollit fins ara és al costat del Centre Cultural La Farinera (en l’espai on actualment hi ha un parking). Entre unes coses i altres han passat aproximadament 10 anys i continuem sense la residencia ni el centre de dia perque segons ens diuen “la crisis” tambè afecta les arques municipals (segons per a que).

Avui he llegit aquest titular: L’antiga caserna de la Guàrdia Civil de Súria es reconverteix en residència i centre ocupacional. I això m’ha fet recapitular sobre l’antiga caserna de la Guàrdia Civil que hi havia en la frontere entre el nostre barri i el barri de Navas. I em pregunto si no s’havia pogut aprofitar l’edificació que hi havia per instal.lar la residencia i el centre de dia, que podia haver donat cobertura a les persones grans dels dos barris, en lloc d’estar marejant la perdiu en buscar solars i finançament. Ara hi ha un inmens solar on s’ubicaran (suposo) que habitatges, en una zona molt densa de població i amb cap equipament públic.

Crec que davant “la crisis” que estan patint els ajuntaments cal replentajar-se el conservar edificis i la seva posterior rehabilitació per fer aquells equipaments públics i socials que tanta falta tenen els nostres barris.

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

4 Comentaris a “Destruir o conservar el patrimoni?”

 1. Carmen escrigué:

  Extraordinaria Rosa tu siempre tan incisiva con tus noticias que a la vez son una fuente de información necesaria para tod@s sigue por esa línea, es reconfortante saber que tenemos un espía en el blog que nos ilustra.

  • blogueres escrigué:

   Me gusta estar informada y me gusta compartir la información que por estar donde estoy pueda servir a otras personas a conocer un poco lo que se hace o se deja de hacer en nuestro barrio. Lo de “espia” ya no me ha gustado tanto, jejeje

 2. Neus escrigué:

  Casi en todos los barrios hay algún edificio emblemático que nos recuerda con nostalgia lo que un día fue, y que por desidia se han dejado caer en la más absoluta degradación, hasta el punto de llegar a derrocarlos para dejar un solar donde se tira de todo. !Que lástima! Suspiramos en ver en lo que se ha convertido lo que hubiera podido ser aquel teatro, si lo hubieran conservado.

 3. Neus escrigué:

  !Ah! Se me olvidaba decir, que gracias a la fuerza de los ciudadanos esto ya no sucede tanto, aunque a veces no es suficiente, pero por lo menos hemos hecho que con nuestro granito de arena se logren muchas cosas que de no haber sido por nuestro espíritu de solidaridad hacia nuestro patrimonio, se hubieran lapidado tantos y tantos edificios de nuestros barrios y ciudad.

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress