mar 08

images guerra 2Malauradament en pler segle XXI les guerres segueixen sent un flagell en diversos països del nostre disortat món. Espeses nubolades enceguen els pensaments dels que diuen veure-ho clar, i sota l’estandart de la confussió i la intolerància fan sonar, des dels seus castells, les trompetes i els tambors de guerra. Cal aixafar  l’enemic, esmicolar-lo, apoderar-se del seu patrimoni i anular  tot vestigi de la seva llengua, cultura i tradicions. Sota aquestes consignes, els  homes es veuen empesos  a pendre part en un combat cruent i una escalada de violència que acaba embrutint els sentits. Una situació terrible que fa vessar rius de sang inocent, una tragèdia  que  provoca destrucció, mort, desesperació,  fam i milers de persones desplaçades.

La lluita de les dones és una altra de ben diferent. Elles  clamen i reclamen la pau, el diàleg i l’entesa. Pareixen fills perquè creixin i fruexin de la  vida, no perquè acabin lluitant i morint a les guerres, unes guerres sense sentit, unes guerres que no són seves.

Fa temps que les dones es van posar en  marxa. Cada cop en són més, omplen carrers i places dins una lluita pacífica, però ferma, valenta i decidida, una lluita sense discriminacions per raons de religions, creences o races. Són dones  que reclamen igualtat i justícia i,  per damunt de tot, reclamen la Pau.

La seva veu és cada cop més potent. Es deixa sentir a l’Argentina, a l’Àfrica,  a  Turquia, a Sudamèrica, al nostre país i a molts altres llocs del món. Només cal que les escoltem.

Pilar Zabala

 

 

 

 

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress