gen 24

Potser la capçalera d’aquest article pot portar a més d’un@ a creure que es tracta d’una burla irònica i puc assegurar que ni de bon tros es aquesta la seva finalitat. Un estudi publicat a la revista Science confirma que la por redueix el nombre de cries  dels pardals, tot i que no hi hagin depredadors al seu voltant. Si els pardals perceben el risc de que poden ser capturats, disminueix el nombre de la seva descendència en un 40%. Es el preu de la por, un comportament de supervivència que comparteixen amb els humans.

En èpoques d’incertesa que ens toca viure, com l’actual crisis econòmica, és quan aquest estat es generalitza. Sense adonar-nos, la nostra naturalesa animal, posa en marxa els seus mecanismes de defensa. Hem passat a tenir menys fills per parella i a que neixen més nenes que nens. La raó es purament biològica. Com explica Bryan Sykes a “La maldición de Adán”, la producció de mascles en els mamífers surt molt cara, dons la competència entre ells consumeix molta energia i es molt més senzill assegurar la pervivència de la nostra carga genètica amb les femelles. En els humans la vulnerabilitat i l’agressivitat  més gran dels mascles ens explica perquè en condicions normals neixen como a mitjana en el mon 103,5 nens per cada 100 nenes.

En canvi, tal com explica el biòleg i neurocientific Gerald Hüther, en èpoques de gran estrès ambiental, com las guerres o las grans crisis, on les dones no es senten segures, neixen menys nens que nenes, ja que davant un futur incert els embrions mascles moren en els dos primers mesos de gestació. Segons han demostrat diferents estudis científics, quant menys testosterona tenen els homes menys fills mascles engendren. I en èpoques de vaques flaques baixen les hormones al més pintat. Hi ha una teoria que es troba molt estesa, que diu que aquest mon tan “apallissat” per les decisions que han pres els homes, nomes el poden salvar les dones. I jo m’apunto a aquesta teoria.

Rosa C.L.

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

6 Comentaris a “La crisis afavoreix a les dones”

 1. Pili escrigué:

  Es molt interessant el que dius en aquet article, dona molt espai per pensar en tot el mal que s’està causant al nostre planeta i les consequencies que esdevenen.

  • Rosa C.L. escrigué:

   Be… sembla que ara serem les dones las que tindrem la paella pel manec i com hi hauran menys mascles, tindrem la possibilitat d’accedir al llocs on es prenene les decisions importants e intentar rectificar les pifias que s’han realitzat durant anys. Nomes cal que quan això passi no ho fem de la mateixa manera que ens han “ensenyat” a fer i siguem capaces d’utilitzar el raonament i el sentit comú.

   Gracies Pili per el teu comentari i per tenir la paciencia de llegir-te les meves “cabories”.

 2. Mª Jesus Mandianes escrigué:

  ¡Que susto me ha dado el título y la foto! ¡He empezado a leer con el ceño fruncido y dispuesta a darte una regañina! Dicen que la capacidad de engendrar varones o hembras depende exclusivamente del varón. Esto de que nazcan más mujeres ¿No será una estratagema para reducir el paro convenciéndonos a todas de que nos quedemos en casa realizando las sagradas funciones propias de las marujas? Te advierto que desde los más altos círculos financieros últimamente se está valorando mucho el trabajo de ama de casa ¿Que pretenderán?

  • Rosa C.L. escrigué:

   Mª Jesús, la foto es para demostrar que la hipotesis se cumple. Tanto buscar un heredero y va y le salen dos “herederas”. Por lo tanto…
   El articulo basicamente lo que dice es que delante de una situación de estres los hombres “generan” menos testosterona y por tanto la capacidad de que puedan engendrar machos disminuye, lo que favorece que nazcan más hembras. No lo escribi pensando en una “mano negra” que esta detras de todo esto para que las mujeres se queden en su casa a criar más hijos, però…. nunca se sabe.

 3. Carmen escrigué:

  Me parece fenómeno el articulo y el debate, es increíble como nuestra mente funciona camuflando el inconsciente de cada quien. Me encanta la foto y si hubiese conocido este estudio hace años hubieses probado suerte con un nuevo embarazo.

 4. margarita turnes escrigué:

  Un artículo muy enrriquecedor e interesante yo tambien me apunto a la teoria de que las mujeres salvaremos el mundo porque no lo intentamos? aunque por otro lado creo que llevamos tiempo haciendolo así que hay que seguir trabajando y confiar en que pronto llegara ese dia.

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress