abr 23

Las mejores librerías del mundo no son las que tú crees - The New York TimesAquesta diada em fa estar en una pura contradicció amb mi mateixa. D’una banda, és una festivitat que m’enamora. Veure tanta gentada pels carrers, passejant, elles amb una rosa a la mà i ells amb un llibre sota el braç. Però no hi ha més dies per regalar a la teva estimada una rosa? No hi ha més dies per regalar al teu estimat un llibre? Aleshores em pregunto, si tot això no forma part d’una gran campanya publicitaria, per engalipar-nos a tots plegats.

Fa dies que m’aturo davant d’els aparadors de les llibreries que fa setmanes que llueixen els nous exemplars que sortiran al carrer per la diada tan esperada. Es fabriquen llibres com si fabriquessin xurros.

El Gremi de Llibreters de Catalunya xifra en 22,03 milions d’euros la facturació del Dia del Llibre, un 2,01% més que l’any passat

Això són dades de l’any 2018 fetes per M. Carme Ferrer, la seva presidenta en aquell moment.

A la majoria d’autors exposats no els conec. Les temàtiques no em diuen res, no em motiven. No m’engresca a entrar per comprar un llibre. Però per Sant Jordi quan els veig tots exposats, quan els puc obrir, llegir, fullejar, admirar la coberta i el disseny gràfic de la portada, aleshores, me’n compraria una dotzena.

Però malauradament he pogut comprovar que molts d’aquests llibres que he comprat, s’han quedat a mig llegir i desats agafant pols, als prestatges de la llibreria o damunt la tauleta de nit esperant que torni a obrir la seva coberta.

I tot i això avui sortiré al carrer i tornaré a casa molt trista, si no he comprat un llibre per Sant Jordi.

Rosa C.L.

 

  

Font: https://www.gremieditors.cat/sant-jordi-facturar-2203-milions-deuros-2-mes-que-lany-passat/

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress