mar 19

images13Molt respectada Mort: Us  adreço aquesta carta per expressar-vos el més fervorós agraïment per la consideració que fins aquest moment heu tingut cap a la meva persona.

Sóc molt conscient que ja han estat dues les ocasions en què em vàreu cercar, ocasions a les que per alguna raó, vàreu renunciar; cosa que sempre us he agraït molt de veres.

Vaig notar inequivocament la vostra presència al meu costat aquell dia que, en creuar confiada un pas de vianants, un cotxe em va atropellar deixant-me estesa a terra, greument ferida.

 La segona vegada va ser quan vaig contraure una complicada grip forània que em va dur a les portes de les vostres estances; unes portes que eren prou obertes per deixar-me sentir la fortor del vostre alè darrera el meu clatell.

Me n’adono que ara, quan la meva edat és a punt de sobrepassar els noranta cinc anys, ja hauria d’estar preparada per iniciar el viatge sense retorn que aviat em pertoca, però el cas és que no vull fer-me a aquesta idea, no encara… abans de marxar amb vos necessito haver satisfet un desig de vital importància per a mi.

Tinc molt clar que no son pocs els meus anys, i per això dedueixo que l’espelma que marca el pas de la meva existència per aquesta vida s’està esgotant, pero tot i així us haig de fer palesa la meva recança a seguir els vostres dictats. Ho sento, no és pas que vulgui contradir les lleis establertes dins les obscures entranyes del vostre regne, però el fet és que jo no en tinc prou amb el temps que heu disposat per a mi, necessito que em concediu un termini de màxima cobertura.

 És per això que, tenint com tinc proves de la generositat que fa uns anys em vareu mostrar, no dubto a demanar-vos que, abans que s’esgoti del tot el bri de la meva espelma, tingueu a bé afegir-li al damunt un altre tros força més llarg, el suficient perquè em permeti gaudir del meu últim desig.

Serà llavors, quan aconsegueixi veure “que les granotes crien pèl”, que acceptaré de bon grat que em conduïu a la cambra que el màxim mandatari tingui disposada per a mi.

Amb la seguretat que la meva petició serà ben entesa i perfectament atesa m’acomiado de vos sabent que no em tornareu a cercar fins que hagin passat de llarg uns quants anys més.

Pilar Zabala

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

7 Comentaris a “Petició a la mort”

 1. Mª Jesús Mandianes escrigué:

  ¡Bueno Pilar, la busca de la inmortalidad siempre ha sido el más intimo deseo del hombre. Igual la muerte se parte de la risa (como yo) y conmuta a estas pobres blogueres la sentencia final!

  • pilar Zabala escrigué:

   Mª Jesús, no creo que caiga esta breva. pero quien sabe… como a veces resultamos un poco brujas…

 2. Magui Turnes escrigué:

  No sé que tendrá la vida, pero a pesar de que nos la pasamos dando quejas de que es una m… no la abandonaríamos jamás

  • pilar Zabala escrigué:

   Debe ser porqué, bueno o malo, conocemos lo que tenemos i vivimos i, en cambio, la muerte entra dentro de ese portal desconocido, perpetuamente tenebroso i tortuoso para unos, o por el contrario, para otros significa un posible lugar lleno de aburridos angelitos que no paran de cantar i tocar el violin por los siglos de los siglos. Visto así no me extraña que produzca “repeluz”.

 3. Javier escrigué:

  Antes de venir a esta vida no estábamos, o estábamos en otro lugar o con otra forma.
  Vinimos y estuvimos.
  Al marchar dejaremos de estar como estamos ahora, y probablemente volvamos a donde vinimos.
  Todo es sencillamente un proceso.

 4. pilar Zabala escrigué:

  Te felicito Javier, te han bastado pocas palabras para manifestar con claridad un pensamiento muy razonado. Muchos son los físicos i libres pensadores que opinan igual. Estoy de acuerdo, en este momento és para mi lo más creible.

 5. montse berga escrigué:

  Pilar molt encertat el teu raonament, jo crec costa veure el moment idoni de marxar sobretot perquè no sabem que ens espera alla, per fi he mirat “Les Blogueres”, continua amb els teus relats

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress