mai 07

 

ABECEDARIOHi han coses que hem acabat acceptant com a fets inamobibles i, talment com si fossin un “dogma”, segueixen estant en el mateix ordre que es va establir en el seu  dia.

Un d’aquest casos és el de l´anomenat “Abecedari”. Totes les lletres, de la “A” a la “Z” es troben  encadenades de manera fixe i inalterable, és així com ens hem acostumat a veure-les, una darrera de l’altre, com soldadets en una desfilada des que ens les varen fer aprendre i recitar de  memòria en el parvulari. A,B,C,D,E,F,G,H.I,J,K,L,M,N,O,P,Q,R,S,T,U,V,X,,Z.

Després d’aquest inmobilisme perpetuat a través dels anys penso que ja va sent hora que li donem un gir més original i innovador al “abecedari”. La meva proposta és que li concedim a la lletra “Z”  l’oportunitat de passar a ser la primera i que darrera d’ella es vagin col.locant totes les que ara són al seu davant.  Per que m’entengueu tots millor; es tracta simplement d’invertir el seu ordre, que a partir d’ara seria: Z,,X,V,U,T,S,R,Q,P,O,N,M,L,K,J,I,H,G,F,E,D,C,B,A.

Sé perfectament que aquest canvi significaria un gran d’altabaix en l ´obscur i laberíntic món dels arxius i un gran maldecap per tots els arxivers. És ben segur també que una impressionant aturada es produirïa en tots els despatxos, oficines bancàries, comerços, arxius, registres, etc. etc. i dies i més dies de feina pesada i força laboriosa, però… tindria  l’avantatge que, durant un temps, donaria feina i un sou a gent que, sense ells voler-ho, es trobessin desesperadament a l’atur, la majoria amb les mans buides i els plans d’ajuda  vergonyosament caducats.

Veig molt claramente que un altre avantatge s’afegiria a la primera: tothom obtindria el benefici d’una ment més àgil i desperta per el sol fet de fer treballar una mica més a les neurones, aquesta  mena de minúsculs ordinadors que tots portem  dins el cervell, però que alguns alts estaments semblen ignorar, cosa que a la llarga els pot acabar passant factura. Gent experta en el complicat entramat de “la matèria gris” avisa que si no es dóna “canya” a les neurones, aquestes s’acaben espatllant i fins i tot poden arribar a morir, i  naturalment ningú ho vol aixó.

Hi ha una raó més que m’empeny a sol.licitar aquest canvi de paradigma, ho confesso, es tracta d’un motiu purament personals. Ara els ho explico i estic segura que deseguida ho entendran. Resulta que el meu primer cognom comença amb la lletra “Z” i  ja estic farta de ser sempre l’última en les llistes de tot arreu, en el parvulari, en l’escola, en els examens orals i en fi, en tots els arxius haguts i per haver.

És per tot aixó que demano la conveniencia de capgirar l’ordre de les lletres. Comencem per la “Z”.

Pilar Zabala

 

 

 

 

 

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

2 Comentaris a “Tinc un problema”

 1. Roser Segura escrigué:

  Pili, Tu sempre seràs la primera, al menys com amiga meva.

 2. Pilar Zabala escrigué:

  Gràcies Roser, ets un gran “solete”. Per a mi tu també ets a primera línea.

  Un petó molt grand

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress