des 28

images509Quan aquest article surti publicat ja hauran passat les festes de Nadal, però precissament per això, aprofitant la distància, penso que és bo de fer-ne alguna reflexió.

Em passejo pels carrers guarnits per a les festes nadalenques. La gent, una munió, omple les vies cèntriques de la ciutat. Amunt i avall, molts carregats amb paquets: són els regals que cada any ja se’n convertit en una tradició o, si voleu, en una obligació. Segurament moltes economies familiars se’n resentiran.

També les botigues de queviures són plenes de personal a vessar. L’àpat d’aquesta festa és gairebé un ritual “sagrat”. Cal omplir la taula de viandes, com més millor. Alguns en faran un gra massa, molts ho lamentaran durant uns dies de malestar estomacal.

Però l’ambient és d’aparent alegria, inclús eufòria : és Nadal. Tot llueix, els carrers i els aparadors de les botigues adornats, les llums il.luminant les nits de la ciutat. Per alguns també hi haurà “Missa del Gall”

Un parèntesi en la rutina de cada dia. O potser una fugida dels problemes i preocupacions habituals ?

Què és per a mi el Nadal ?, què és per a tú ? .És a dir, sabem o volem trovar el sentit dels esdeveniments que vivim ? Seria una bona reflexió post nadalenca. Què en penseu?

Armand Muntés

 

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Un comentari a “Nadal ?”

 1. Mª Jesús Mandianes escrigué:

  Para mí es sobre todo un tiempo en que descanso de la rutina y el ajetreo diario para rencontrarme con la familia. Es verdad que esa sensación de euforia, acaba contagiándonos a todos y nos conduce a realizar excesos de todo tipo.
  Necesitamos creer que justo en esta época se producirá un milagro que nos cambiará la vida haciéndola más emocionante, tal vez más fácil, gracias a ese número mágico de la lotería.
  Pero llega el día después, se apagan las luces de la decoración Navideña, se quitan los adornos que camuflan la realidad y con una cierta desilusión comprobamos que todo sigue igual, eso sí con los bolsillos vacíos y los estómagos revueltos ¡Si es que somos como niños!

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress