mar 23

Potser per a molts/es Elizabeth Taylor els sonarà, com a mi em sonava em la meva època, la Greta Garbo, una antiga gloria de Hollywod. Hem vist en els últims anys com las seva figura anava agafant volum, la hem vist sortir molts cops d’hospitals en cadira de rodes o recolzant-se en unes crosses. Aquesta última vegada no ha pogut sortir per el seu propi peu. Va néixer el 1932 a Hampstead (Londres) i sempre va conservar la doble nacionalitat. Va començar des de molt petita a interpretar petits papers en el cinema, però no seria fins el 1946 amb el film “El corage de Lassie” que la seva carrera cinematogràfica enlairaria el vol.

El 1949 va rodar “Mujercitas” i el 1950 “El padre de la novia” amb Spencer Tracy i Joan Bennet i dirigida per Vincent Minnelli. El 1956 va ser escollida per actuar amb James Dean i Rock Hudson en la pel·lícula “Gigante” i posteriorment seria nominada als Premis Oscar en la categoria de “millor actriu”, per el seu treball en “El arbol de la vida” (1957) amb Montgomery Clift. El 1958 va protagonitzar amb Paul Newman, el drama “La gata sobre el tejado de zinc”, per a mi una de les seves millors actuacions. La seva interpretació va fer que sigues nominada per segona vegada als Premis Oscar com a millor actriu.

En la dècada de 1950 i 1960 es va convertir en una de les “grans de Hollywood” amb pel·lícules com “De repente el ultimo verano” (1959) que li proporcionaria el seu primer Globo de Oro i un altre nominació als Oscars. Amb “Una Mujer Marcada” (1960) aconseguiria el seu pri mer Oscar a la millor actriu i el seu status d’estrella quedaria reforçat amb la pel·lícula més cara en l’historia del cinema fins aleshores: “Cleopatra” (1963) en la que l’actriu va cobrar un milió de dòlars. Seria en el rodatge d’aquesta pel·lícula en que coneixeria a Richard Burton i on començaria un romanç que va ser tot un escàndol en aquella època, ja que els dos estaven casats.

A partir de mitjans de la dècada de 1960 la seva participació en el cinema anirà perdent força, tot i així, encara tindrà ocasió d’intervenir en algunes pel·lícules memorables com “Reflejos en un ojo dorado” i “¿Quien teme a Virginia Woolf?”, de la que es diu que es una de les seves millors interpretacions, al costat del seu marit Richard Burton. Per aquest treball rebria el seu segon Oscar a la millor actriu. Reconeguda per la seva espectacular bellesa i sobre tot per el color violeta dels seus ulls es va transformar ràpidament en uns dels Mites del Setè Art. També es va fer popular per la seva turmentosa vida privada i per la seva passió per les joies.  Però això ja és un altre història.

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

5 Comentaris a “Avui ha mort Elizabeth Taylor”

 1. Mª Jesús Mandianes escrigué:

  “La gata sobre el tejado de Zinc” es también la película que más me gusta, no se si por ella o por Paul Newman, pero despues desde mi punto de vista cayó en el “divismo” y se le notaba mucho en sus interpretaciones. Con ella desaparece uno de los últimos mitos del cine.

  • Rosa escrigué:

   Como veras en el comentario que he hecho no he querido entrar en toda esta parte más burda de su vida y solo he querido reflejar su estela cinematografica sin entrar en lo que diriamos “prensa rosa”.

 2. Carmen escrigué:

  Magnifico recordatorio de una de las grandes de la gran pantalla. Con ella se van muchas de las ilusiones de una generación que la vio y la siguió como el gran mito que es. Una etapa de nuestras vidas que ya esta en la cuna del recuerdo, nuestra juventud imaginándonos ser ella, esa Gata, esa Cleopatra y tantos y tantos papeles que te hacían soñar durante un espacio de tiempo introduciéndonos en la fantasía de los dioses, del maravilloso y mágico mundo del cine.
  Descansa en paz admirada diosa y gracias por tantos y tantos momentos que nos ayudaron a seguir caminando en nuestras vidas.
  Carmen

 3. Pilar Zabala escrigué:

  Inolvidable el impacto que imprimió en mi su actuación en La Gata en el Tejado de Cinc. Fué una gran actriz que supo interpretar hasta más allá de lo creible i imprimió en todas sus películas un sello de elegancia i magnificència Su espléndido trabajo no se olvidará fácilmente.

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress