jul 23

El reportatge documental: Dones de Can Saladrigas el van produir l’associació món comunicació, que pertanyi al Consell de Dones de Sant Martí. A través de les entrevistes a Teresa Gisbert i Juana José Puigdendolas podem conèixer com era la feina a les fabriques qui havia a Can Saladrigas, abans, durant i desprès de la Guerra Civil. Elles amb una memòria portentosa recorden fets com la vaga de tramvies del 52, que va tenir molta incidència al Poble Nou. santmartiambveudedona.cat]

En aquest vídeo es dona veu bàsicament,  a dues dones que van treballar a l’antiga fàbrica de Can Saladrigues. Per mitja del seu testimoni, podem tenir una visió de quin era el dia a dia d’aquestes dones que a una edat molt tendra, entren a treballar a una fàbrica per aportar un sou minse per ajudar al sostén econòmic de la familia. El seu testimoni es d’un gran valor en un temps en que la memòria històrica dels nostres barris i de les persones que han viscut i viuen en ell està desapareixen.

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

4 Comentaris a “Dones de Can Saladrigas”

 1. Mª Jesús Mandianes escrigué:

  La história debería de ser escrita por las personas que vivieron y trabajaron en las fábricas y no por los historiadores desde sus despachos.
  La memoria de estas mujeres debe de cuidarse como “oro en paño” ya que cuando desaparezcan se perderá con ellas las autenticas señas de identidad del barrio.

 2. cristina escrigué:

  soy periodista y estoy intentando ponerme en contacto con vosotras cristobal30@hotmail.com

  gracias

 3. Neus escrigué:

  Me ha parecido un reportaje muy emotivo y realista de la historia personal y de nuestro país. En cuanto a las Sras. Teresa Gisbert y Juana José Puigdendolas, han descrito perfectamente y con naturalidad la vida en las fábricas de aquellos años, felicidades. Neus Navarro

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress