set 22

Tenir dret a un sostre digne és una necessitat bàsica per a les persones. Però des de l’esclat de la crisi no hi ha dia que no es produeixi un desnonament a la nostra ciutat o al barri. Més de 50.000 famílies han perdut l’habitatge a Catalunya en els darrers tres anys colpejades per l’atur, per les retallades i el col·lapse dels serveis socials. És un fet intolerable que els portals immobiliaris acumulin aquests pisos que romanen buits, durant mesos i anys, en un dels països amb més habitatges buits del món. Per altres milers de llars el pagament de l’habitatge se n’emporta la totalitat de la renda disponible. Aquesta raó ha provocat als barris una crescuda espectacular del nombre de rellogats que malviuen en habitacions o en habitatges sobreocupats.

Els nostres governants que estan salvant amb milers de milions als banquers i immobiliàries no sols no fan res per garantir el dret constitucional a un habitatge sinó que han bloquejat qualsevol solució institucional i ho tracten com a un problema d’ordre públic practicant el desnonament sense avís amb enormes desplegaments policials per criminalitzar la desobediència civil. Com al del juliol al Clot que indica que les immobiliàries no tenen cap impediment per practicar el mobbing immobiliari o reconvertir edificis sencers al negoci turístic expulsant a l’antic veïnat com a escarbats. I no escolten el clam popular per acabar amb els embargaments hipotecaris que abandonen al carrer a famílies com la de l’Elisa, l’Ify y la seva filla a Montcada aquests primers dies de setembre.

Reivindiquem que els tractats internacionals pel dret a l’habitatge de les persones signats pels nostres polítics no siguin paper mullat. Defensem el dret de les persones que no tenen sostre a reocupar els pisos dels que són expulsats i a buscar aixopluc en els centenars d’habitatges públics que romanen buits per la desídia administrativa. Reivindiquem el drets dels joves, dels sense sostre i dels desnonats a crear la seva llar.

Plantem cara en aquesta dictadura beneficiada per les seves lleis injustes amb un ampli consens social perquè aquest hivern no podem permetre cap família sense sostre:

 • reivindiquem a les Administracions catalana i locals l’aturada immediata de qualsevol desnonament que impliqui que la família es quedi sense sostre.
 • els Serveis Socials es regiran per uns protocols garantistes de l’habitatge.
 • exigim un increment espectacular del nombre d’habitatges d’emergència i de lloguer social amb un preu que mai podrà excedir el 20% de la renda familiar.
 • una bossa d’habitatge social que es pot omplir amb els pisos buits de l’Administració i els pisos embargats per les entitats financeres.

Assemblea Social del Clot-Camp de l’Arpa


Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress