jun 28

covid 19

Aquests dies de confinament involuntari Les Blogueres de Sant Martí, no hem deixat de treballar: jugant i creant històries amb els daus de Story Cubes, escrivint poemes, pensament, vivències del dia a dia i fins i tot alguna història un pèl macabra, però que no deixa de tenir un toc “d’humor negre”. També farem un recull de frases i acudits que aquests dies han revolat per internet i que hem trobat que ajudaven a trencar una mica l’angoixa, et provocaven un somriure i perque no…, fins i tot una bona rialla que feia descarregar la tensió que poguéssim tenir acumulada per  l’excepcionalitat de la situació tan irreal i tan crua que ens ha tocat viure i perque aquest missatges enviats per amigues o familiars, fins i tot per veïns i veïnes de la nostre comunitat , han fet que ens sentisim més acompanyats en la nostra sol.litud.

Etiquetes:
abr 11

arcsantmartiLa situació que estem vivim aquestes setmanes em sobrepassa. Mai havia imaginat que podia arribar un dia en que el més convenient per a tots seria quedar-nos tancats a casa i rentar-nos les mans sovint, incidint sobremanera en els dits, un per un, per ofegar amb sabó i destruir amb glicerina el fotut virus Covit-19 que ens està atacant.

Alarma social i confusió van estar ben servides. Davant del pànic generat dels primers dies, vàrem córrer a comprar tot el que vam poder i més. Coses tan simples com l’alcohol i el paper higiènic es van esgotar arreu en poques hores, igual que  la glicerina. També van ser moltes les prestatgeries que van quedar buides del seu contingut. De cop ens sobrevenia un estrany i inesperat estat de guerra. No va ser fins passat aquells primers moments de por i desconcert  que va quedar clar que eren moltes les actituds que haviem de canviar.

A diferència de les set plagues que en el seu dia van afectar la família del faraó d’Egipte i els seus súbdits, ara  la cosa va de debò. Tenim una pandèmia que ens afecta a tots, sigui quin sigui el color de la pell, el lloc on es viu o els diners que es poseeixin. Els virus no fan distincions però ara, una vegada més, és com sempre la gent més feble, i per descomptat els més mancats de recursos, els primers en rebre els pitjor pronòstics d’aquest mal que ens sobrepassa. LLegiu-ne més »

Etiquetes:
abr 10

La ciutat

Escrit per Rosa C.L. Arxivat a: Cabories i altres reflexions 2 Comentaris »
Fotograma de la pel.lícula "Soy leyenda"

Fotograma de la pel.lícula “Soy leyenda”

Quan veig per la televisió imatges de la nostra ciutat amb els carrers i les grans avingudes, buits de gent i de tràfic, em fa venir una mica d’angoixa. Em ve el record d’algunes d’aquelles pel·lícules catastrofistes com El último hombre vivo on un Charlon Heston es passeja, amb el seu cotxe i el seu gos per uns carres completament buits de vida. Després es va fer un remake d’aquesta pel·lícula, interpretada per Will Smith Soy leyenda, fins i tot, tenim una pel·lícula espanyola interpretada pel Quim Gutierrez i José Coronado Los ultimos dias escrita i dirigida pels germans Alex i David Pastor, on podem veure unes imatges insòlites dels carrers i llocs més emblemàtics de Barcelona, completament buits, on la natura ha començat a reconquistar allò que en algun moment li va pertànyer. Fins i tot, podem veure els animals del zoo, passejant lliurement pels carrers o edificis deshabitats.

Aquests dies, també hem pogut veure animals pels carrers de Barcelona, en llocs tan poc habituals com l’avinguda Diagonal. Des dels cotxes o des dels balcons, la gent els tirava rosegons de pa i es podien sentir els comentaris i les rialles de la canalla, tota emocionada de veure aquelles bestioles tan a prop, mentre gravaven les imatges tan surrealistes. Potser no és un fet tan inusual (insoli’t), ja que des de fa temps els senglars de Collserola, cada cop més, s’han anat aproximant i envaint zones habitades, per tal de buscar el seu aliment, que cada cop més troben a faltar, ja que, el seu hàbitat natural ha estat modificat per la pressió urbanística de la zona. Els contenidors i papereres són ara la seva font d’alimentació.

Rosa C. L.

Etiquetes:
 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress