abr 14

Un malson

Escrit per Clara Bruguera Arxivat a: Articles d'Opinió 3 Comentaris »

coronavirus

Divendres tretze de març, dia en què va començar el nostre segrest i presoners a la nostra pròpia llar per uns intrusos tant minúsculs com destructors.

Que volen de nosaltres? Ens volen destruir. Donar-nos una lliçó? Fer un món millor?

Disposem de poques armes per combatre’ls, la principal i més efectiva (diuen els experts) és seguir enclaustrats a casa i que vegin els petits “monstres” que no podran amb nosaltres, que morin els que s’han escampat dins de molts de nosaltres, ja us heu endut masses víctimes que han caigut a les vostres “urpes”. Encara no en teniu prou?

Surto de casa uns minuts per adquirir el que crec necessari. Els carrers deserts, un parell o tres de persones que surten amb el gos i d’altres com jo, per necessitat. LLegiu-ne més »

Etiquetes:
abr 12

La compra

Escrit per Rosa C.L. Arxivat a: Cabories i altres reflexions 6 Comentaris »

 paper wcÉs dissabte i encara que els carrers estan quasi buits de gent, de tant en tant ens creuem dues persones amb mascareta, guants (o no) i el carro de la compra. Mai els carros de la compra havien fet tan quilometratge per arribar o tornar a casa, com també les mascotes canines, que ja estan fartes que els treguin tres cops al dia, a fer les seves necessitats, cada un dels membres de la família.

Tan sols surto un dia a la setmana al carrer. És el dia que dedico a realitzar la compra per tota la setmana. Sempre m’he organitzat d’aquesta manera i per aquest motiu,  el fet que hàgem de limitar les nostres sortides al màxim, no ha significat per a mi cap trasbals.. Hi ha persones que prefereixen sortir a comprar diàriament allo que necessiten. Mentre fan camí cap al mercat, botiga a gran superfície, van rumiant, que faran avui per dinar i els ingredients o productes que caldran per fer un estofat de llenties, de patates amb cap de costella, un arròs amb pollastre…, jo prefereixo tenir més disponibilitat en el dia a dia per organitzar el meu temps, amb altres activitats. Per aquest motiu tinc una llista de la compra al mòbil, dels productes que necessito al llarg de la setmana. Els menús setmanals els tinc ja elaborats -més o menys-  i només em cal afagir allò que em farà falta. Reviso el rebost o la nevera i anoto allò que necessitaré. Potser entre setmana hagi de baixar al súper a buscar un paquet de formatge ratllat o mitja dotzena d’ous, però aleshores aquesta activitat ja la delego, i és el meu marit el que té el plaer de sortir a la cantonada de casa LLegiu-ne més »

Etiquetes:
abr 08

Vet aquí que una vegada hi havia un joc, on la imaginació no tenia fronteres. Story Cubes, és un joc de daus molt original que serveix per crear històries: aventures èpiques, fabuloses o paranormals… tira els daus i explica una història. Tria dels diferents dibuixos de la imatge tres, sis o nou i crear la teva pròpia història. Pots escriure-la i enviar-la a blogueresdesantmartí@gmail.com perquè la publiquem en el nostre bloc o pots explicar un conte de forma oral als teus fills (o pot ser que siguin ells els que t’expliquin ells un conte)

I aquesta ha estat la proposta que Les Blogueres de Sant Martí volem que sigui el nostre petit gra de sorra per aportar una mica de distracció i entreteniment per ajudar a passar aquestes hores i dies tan llargs que ens provoca aquest confinament voluntari i solidari. Gràcies a tots per quedar-vos a casa.

davIMG-20200319-WA0025IMG-20200319-WA0027

 

Etiquetes:
mai 05

El dia de les mares

Escrit per Montse Sales Arxivat a: Articles d'Opinió 2 Comentaris »

madres 1Avui vull parlar de feminisme i política. Diuen que és El Dia de la Mare i jo em pregunto de quina o quines mares? De les que acaronen criatures tot cantant cançons de bressol? De les que ensenyen costums ben “nyonyes” a les seves filles per tal de perpetuar-se elles mateixes?, de les que apallissen els fills per desfogar les seves penúries, de les que treballen en fàbriques tot cosint roba de soldat per fills o filles, pròpies o d’ altres, sense saber si estan cosint un vestit o un sudari? de les mares bel•licoses que lluiten per aconseguir justícia com per ex. “Las madres de Mayo”?

Si hi pensem ens venen a la ment molts tipus de mares però jo crec que n’hi ha unes que sempre queden com si fossin invisibles. Són les que fan que la família rutlli bé, que tenen la casa ben neta que cuiden dia a dia els infants, que escolten els marits, i en molts dels casos han de deixar enrere totes les seves il•lusions, i esperances, perdent part de la seva personalitat, sempre al servei del marit. Avui en dia encara en queden forces, d’aquestes. I que dir, de tots aquests homes famosos dels que sabem que ho han pogut ser gràcies a les seves dones?

El mateix passa si parlem de política. Segur que tots i totes hem sentit parlar de “los Padres de la Pàtria”, políticament estan a l’ordre del dia, però qui ha sentit parlar de Les Mares de la Pàtria? Per a mi les Mares de la Pàtria, son totes les mares que lluiten dia a dia, tant per la salut, educació, alimentació, etc dels seus fills/es, i considero també com a mares, a totes les dones que treballen per aquest fi, sigui des de l’àmbit de la maternitat, com de la política, com de l’educació, etc. Per a mi són mares totes aquelles dones que pensant en un futur millor ajuden als infants des de que són nadons, i els preparen perquè la seva Pàtria pugui ser ben gran, amb un màxim d’humanitat que faci obsoletes les fàbriques que tinguin alguna cosa a veure amb enfrontaments armats.

LLegiu-ne més »

Etiquetes:
jun 13

Montserrat Roig

Escrit per Blogueres Arxivat a: Croniques Culturals Cap comentari »

montserrat_roig_okVint-i-cinc anys després de la mort de Montserrat Roig,   Cultura Viva 14.cat, ofereix un homenatge reivindicatiu a aquesta autora, publicant un seguit d’articles de l’escriptora e il.lustrats per Cristina Losantos.

A continuación publiquen part d’un article inclòs en el llibre: Diari d’uns anys (1975-1981)
Em sembla que era la novel·lista anglesa Doris Lessing qui deia que, en tot grup polític o ideològic, cal esbrinar sempre d’on surten els calés per sostenir-lo. És cert: si algú us defensa una idea que us sembla justa, si surt un nou grup que parla de valors idealitzats i de pressupòsits ètics, mireu, abans, d’on surten els calés. És clar que la Doris Lessing és marxista i aquest és un dels principis fonamentals del marxisme. Un principi net i clar que tothora rebutgen de deixar tan net i tan clar els pretesos demòcrates.

 

 

 

 

 

 

Etiquetes:
mai 09

Información fragmentada

Escrit per Javier de la Casa Arxivat a: Articles d'Opinió, Colaborador@s 1 Comentari »

spammersSiempre se ha dicho que el lenguaje se configuró a partir de la necesidad de entenderse; buscaba manifestar el pensamiento, de forma que el interlocutor entendiera aquello que se le quería transmitir. Tiene también otros usos como: engañar, manipular, seducir, confundir y muchos más, aunque su objeto principal sigue siendo el de comunicar.

Cada cultura ha hecho usos distintos de ésta característica peculiar entre humanos; en tiempos no lejanos, la tertulia servía para debatir opiniones y contrastar conocimientos sobre una determinada materia, que confirmaban, matizaban o replanteaban los criterios de los interlocutores y oyentes, o buscaban reafirmar los ya existentes.

Las nuevas sociedades, más apresuradas e informatizadas y siempre escasas de tiempo, han ido esquematizando la extensión y profundidad de los mensajes, para concretarlos en lo que han dado en llamar “titulares” o “resúmenes”. En este tipo de mensajes destaca más el titular que el detalle, y más la idea general que el contenido en particular. LLegiu-ne més »

Etiquetes:
jul 19

No ho puc païr

Escrit per Pilar Zabala Arxivat a: Articles d'Opinió Cap comentari »

 

guernica4o7A aquestes alçades, quan l’avanç de la humanitat es fa evident en nombrosos camps, tant de la ciència com de la tecnologia,  hi  ha fets que cada cop em resulten  més costosos de païr.

Em pregunto com és possible que la majoria de la societat discutexi ardorosament, es baralli, plori amb desconsol, o celebri amb gran disbauxa el resultat d’un campionat de futbol? Sembla que talment ho portin com si amb això els anés la vida.

Que consti que no tinc res en contra d’aquest o qualsevol altre esport. Jo mateixa sóc fervent seguidora d’un equip que, guany o perdi, és per a mi el millor, però la manifestació dels meus sentiments més profunts els reservo per aquelles causes que en veritat són de vital importància.

Penso que millor ens sentiriem i a tots ens identificaria com a més humans,  si tota aquesta gran multitud de tot arreu del món que cada setmana clama a favor del seu equip, fóra capaç de manifestar el mateix fervor en els camps per demanar la  fi  de les cruentes guerres, encobertes o no, que en aquests moments estan patint tans països amb el consequent sofriment per part d’una població innocent que es veu obligada a fugir i buscar una protecció que cruelment els és denegada sistemàticament.

Jo això no ho puc païr.

Pilar Zabala

 

 

 

 

 

Etiquetes:
 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress