oct 01

L’Ajuntament te previst tancar aquesta tardo la Sala de Lectura del Clot ? Jo ho he sabut perquè he vist en algunes botigues i comerços del barri fulls per la recollida de signatures per demanar que no es tanqui la Sala de Lectura tan vinculada al nostre barri. No vaig dubtar ni un instant en signar el full.

 La raó que dona l’Ajuntament, és que, pròximament es construirà la biblioteca de Sant Martí de Provençals ? De quina biblioteca estem parlant ? De la que s’instal·lara dins de l’edifici del Museu del Disseny ? Crec recordar que aquesta biblioteca no esta dins del barri i que pertany al districte de l’Esquerra de l’Eixample.

 Per tan  els veïns hem de continuar reclamant una biblioteca “dins del nostre barri” i no a la perifèria com la que es va inaugurar fa ara un any a la zona del Camp de l’Arpa, la biblioteca Catalina Albert o més coneguda per l’Alchemika, biblioteca que dona molt bon servei als veïns d’aquella zona, però que molts veïns del Clot no poden gaudir per la distancia, ni tampoc acceptar la que s’obrira durant el mes de novembre o desembre a l’edifici HUB, per el mateix motiu.

Rosa C.L.

 

Etiquetes:
gen 09

EAMPL’Espai Antoni Miró Peris (EAMP) va néixer l’any 2008 com un annex del Centre Cultural la Farinera del Clot, convertint-se així, en un petit centre cultural de la zona del Camp de l’Arpa. Després de 4 anys i per decisió del Districte, s’ha canviat la seva tipologia i passarà a ser un nou casal de barri més de Sant Martí. Per tant, aquest 2013 l’EAMP ja obrirà les seves portes com a Casal, i el fet de regir-nos segons aquesta nova categoria suposarà una sèrie de canvis en el seu funcionament.

Cal tenir en compte que a partir de l’1 de gener el Casal només obrirà un matí, els dimecres de 10:30 a 13:30h i totes les tardes de dilluns a divendres de 16:30 a 21:00h. Aquesta reducció horària limitarà les hores d’ús del servei de lliure accés, tanmateix, es podrà accedir a la sala per estudiar, reunir-se o utilitzar els ordinadors, sempre que no hi hagi programació.

D’altra banda, el fet de reduir l’horari no vol dir que disminueixi la programació, ans al contrari. L’Espai Antoni Miró Peris seguirà apostant per la cultura de proximitat i pels projectes de cohesió del territori, per tant, mantindrem les xerrades mensuals amb el Taller d’Història del Clot – Camp de l’Arpa, seguirem amb els tallers oberts, el club de lectura, els contacontes, les exposicions, etc. I per descomptat, seguirem oferint trimestralment tallers per a tots els públics.

L’Espai Antoni Miró Peris és un servei del barri i pel barri, i és igual que sigui centre cultural o casal, perquè de totes maneres seguirà treballant per a totes aquelles persones que tenen en l’EAMP el seu espai de treball associatiu, el seu espai cultural, el seu espai d’aprenentatge i diversió i, en definitiva, el seu espai de relació. Per totes aquestes persones seguirà el Casal de Barri Espai Antoni Miró Peris.

Divendres, Gener 4, 2013 – 12:41
Etiquetes:
gen 08

Ens trobem els dimarts

Escrit per Blogueres Arxivat a: Informació Cap comentari »

Per motius purament economisistes, ens hem vist obligades a canviar el  dia que ens trobem Les Blogueres de Sant Marti a l’EAMP (Espai Antoni Miro Peris). Ara aquest espai pasa a ser un “Casal de Barri”, ho que ha comportat que el pressupost assignat s’ha vist reduit a la meitat, obligant a tenir que prescindir de personal i per tan a reduir l’horari d’apertura d’aquest espai cultural, que “oficialment” nomes obrira per les tardes. I com a favor molt gran que s’ens ha otorgat, Les Blogueres de Sant Martí podrem continuar fent les nostres trobades els dimarts de 10:30 a 12:30h.

Aquí ens trobareu!

Etiquetes:
mar 20

 

De nou la biblioteca de barri del Clot ha canviat d’ubicació.  I on estava abans? Dons en lloc perquè físicament encara no existeix.  La biblioteca és un equipament públic que formava part del Pla d’Equipaments 2003 aprovat per el Districte de Sant Martí i que la seva execució estava prevista per el 2010. Després de moltes reivindicacions veïnals es va aconseguir que s’aproves un lloc on ubicar-la –l’edifici ONA- que s’havia de construir a la zona de la plaça de les Glories, però sembla ser que ara anirà a l’edifici del nou Museu del Disseny HUB. I això perquè?. Dons de moment l’edifici ONA no es construirà i ara s’ha informat als veïns i veïnes que hi haurà un nou retard degut a la crisis i que quedara enllestit per la tardor del 2012. L’anunci del retard va coincidir amb la noticia de la nova ubicació. I jo em pregunto… una biblioteca que estarà fora del barri del Clot la podem considerar la biblioteca de barri que ens correspon?.

Etiquetes:
mai 19

Amb el trasllat de l’activitat sanitària, el que fins fa poc havia estat el recinte de l’hospital de Sant Pau emprèn ara una nova etapa. Per una banda s’inicia el procés de recuperació i rehabilitació dels pavellons modernistes, i, de l’altra, un ambiciós projecte per aplegar-hi una sèrie d’institucions dins els àmbits de la ciència, la docència, el món empresarial i els col.lectius socials, i amb l’objectiu de donar a conèixer  aquest projecte es va oferir al ciutadans poder visitar l’actual estat de les obres.

La filera de gent que es va formar a dos quarts d’onze del matí per poder-hi entrar  ja anava des de l’entrada de la porta principal fins al llarg de tota la façana del carrer Pare Claret. La veritat és que quan jo vaig arribar em van agafar ganes de donar mitja volta i anar a un altre lloc, però per sort no ho vaig fer. LLegiu-ne més »

Etiquetes:
abr 14

Fa molts anys que l’Associació de Veïns del Clot-Camp de l’Arpa està demanat a les administracions que ens governen una residencia i un centre de dia per a gent gran en el nostre barri. El solar on tenia que anar (Concilio de Trento-Bilbao) va ser ocupat per apartaments assistits per a gent gran, el nou CAP, l’Escola d’Adults i el nou local per els Castellers de Barcelona. Va ser una lluita veïnal que es va perdre, ja que la reivindicació era la residencia i el centre de dia en lloc dels apartaments assistits. Es va seguir lluitan per buscar una nova reubicació. El lloc escollit fins ara és al costat del Centre Cultural La Farinera (en l’espai on actualment hi ha un parking). Entre unes coses i altres han passat aproximadament 10 anys i continuem sense la residencia ni el centre de dia perque segons ens diuen “la crisis” tambè afecta les arques municipals (segons per a que). LLegiu-ne més »

Etiquetes:
 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress