des 04

Solitud

Escrit per Teresa Vidal Arxivat a: Literatura i Ficció 3 Comentaris »

soledad 1Estava davant del mirall, mirant aquella imatge, que sabia era la seva, però que en res li recordava aquella altra de quan era jove.

Tot havia canviat massa. Les arrugues. La manca d’un somriure, la tristor de els seus  ulls, ho acceptava de bon grat més o menys.

El que no podia suportar, era veure la casa buida. Era sentir que era el silenci el que li feia més mal a les orelles. ¿On havien anat a parar les rialles, els jocs dels infants? O darrerament les xerrades amb la parella. Ell, ja havia marxat feia anys. ¡Quin buit més gran! Mai ho hagués imaginat. Darrerament discutien per les coses més ximples. Ara ho trobava a faltar, enyorava sentir la seva veu, encara que fos per discrepar.

Tenia por a trobar-se malament. Tenia por a la solitud, en aquells moments d’angoixa. Els fills vivien fora de la ciutat. Es clar que vindrien, de seguida que ella els truqués.  Li feia por sentir les seves passes per aquell passadís tan llarg, li semblava que no arribaria al menjador. Des que faltava el seu marit, només la envoltava un silenci espès i negre.

Moltes vegades, com ara, li preguntava al mirall, per què, a ella? I el mirall es limitava a tornar-li aquell rostre envellit, aquella cara que ja feia anys havia perdut la joventut. Era com una mofa..

Amb pas feixuc va anar fins el menjador, ja n’estava tipa de veure la imatge que li retornava el mirall.

Es va asseure al sofà  esperant que algun fill, la truqués i sobre tot li digués que aniria a veure-la en quant tingues un moment. I ella li diria que no patís, que estava be. LLegiu-ne més »

Etiquetes:
des 03

La soledat

Escrit per Montse Sales Arxivat a: Articles d'Opinió 2 Comentaris »

soledad2Per parlar de la soledat, primer en hauríem de qüestionar què és. La soledat és sentir-se sol? O més bé és estar sol? També es poden combinar les dues coses?

En el primer cas, sentir-se sol li pot passar a qualsevol, sigui infant, adolescent o adult. És propi de les persones que tenen una ment una mica rígida i en determinades ocasions, creuen que l’entorn no respon a les seves necessitats. Els passa als nens que viuen en una família mancada d’empatia que no saben caminar al costat del creixement de l’infant, als adolescents que davant les noves perspectives que li veuen a la vida, estan insegurs i no es senten recolzats, a vegades ni tant sols pels amics perquè l’evolució de tots ells no va al mateix ritme i es senten molt sols. I també els passa als adults. Uns es senten sols perquè recau a sobre d’ells la responsabilitat de ser el motor de la família, d’haver d’omplir les expectatives econòmiques o de organització dintre de la llar, altres perquè no troben el que busquen i desitgen de la vida.

Estar sol és una altra situació. Una persona pot estar sola perquè li agrada la seva pròpia soledat que comporta una llibertat infinita per fer el que vol, qual vol o ho necessita i no ha de donar comptes a ningú. També es dona el cas de qui no té família i pel motiu que sigui, tampoc té amics.

LLegiu-ne més »

Etiquetes:
des 02

Diferents solituds

Escrit per Clara Bruguera Arxivat a: Articles d'Opinió 2 Comentaris »

 solitudDiuen que no hi ha pitjor soledat que la soledat en companyia, Però també n’hi ha d’altres. Estar sol, sentir-se sol, voler estar sol, temor a estar sol.

 Hi ha gent que està sola, viu sola i és feliç, no necessita de ningú. En certa manera admiro a aquestes persones que no tenen la necessitat d’omplir aquest buit amb la gent del seu voltant.

 Qui no s’ha trobat en algun moment de la seva vida en una d’aquestes situacions?  De fet crec que tots volem, en algun moment de la nostra vida, estar sols amb nosaltres mateixos, escoltar-nos, reflexionar o badà. Axó és bo però a curts terminis.

Les persones solitàries (per convicció) crec que son felices, a la seva manera,

És una altre filosofia de vida que devem respectà.

 Lluitem per que mai tinguem la sensació de soledat, la vida està feta per viure en comunitat.

Clara Bruguera

2019

Etiquetes:
 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress