mar 24

Mireia MuñozVan trucar de la residència. De cop i volta, l’Oleguer, de 77 anys, era mort. Després de la breu cerimònia al tanatori, van incinerar-lo i uns dies més tard, en Pistraus, va recollir les seves cendres.Era el millor amic de l’Oleguer i va demanar a la família si podia anar-hi ell. Tots van dir que si, perquè tots tenien molta feina i anaven atabalats. Però en Pistraus sempre havia estat pocatraça, era un sapastre una mica curt de gambals…

Va voler portar les cendres al cim del Tibidabo, per donar-li l’oportunitat de “respirar” per última vegada la seva estimada Barcelona. Va baixar del cotxe –si se li podia dir així a aquella andròmina- amb l’urna que contenia les cendres del malaurat Oleguer, per “ensenyar-li” les magnífiques vistes. Com en els vells temps, quan eren joves i hi anaven a dinar i si es rascaven una mica la butxaca, pujaven a la Talaia per contemplar la ciutat. Amb sort, si el dia era prou clar, la vista s’allargava fins a Ses Illes. I allà, al cim del Tibidabo, va passar l’inimaginable. Un vent fortíssim, superior als 90 km/hora segons dades de l’observatori Fabra, el va fer caure. En Pistraus va haver d’agafar-se al tronc d’un arbre, i l’urna i les cendres de l’Oleguer a fer punyetes… Amb penes i treballs va poder recuperar l’urna, però les cendres ja havien volat. I ara què els diria a la família?

LLegiu-ne més »

Etiquetes:
mar 24

Gloria Vendrell Guanyadora Poema BOLET

De color de fulla

de murmuri de vent

de tast de molsa

de por de fred

d’esguard  atent

de troballa oculta

d’olor de terra

de remor de bosc

de silenci amatent

d’emoció secreta….

i al capdavall bolet

                                                           

Gloria Vendrell

1er Premi de Poesia

Etiquetes:
mar 24

brujas10El pasat 20 de març amb motiu del VI Aniversari de Les Blogueres de Sant Martí vam organitzar una petita celebració al Casal de Barri Antoni Miro.

Com homenatge al Dia de la Dona, es va fer lectura del poema de la M. Merce Marçal “8 de març”. Amb una mestra de ceremonia molt “encantandora”, Les Blogueres de Sant Martí, ens varem transformar per un instant en “dones sabies”, es a dir, en “bruixes” i amb l’encanteri de la gran mare-bruixa es van cremar un munt de forces negatives amb la participació activa del públic asistent.

Lola, “l’encisadora” ens va deleitar amb el conte “La bicicleta de la IZEL” de l’autora Marta Poch, que juntament amb la Dolors Gali col.aboren amb la Global Humanitaria en defensa dels drets dels infants.

LLegiu-ne més »

Etiquetes:
 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress