abr 15

 

El passat dia 14  les Blogueres de Sant Martí varem participar en un taller (o taula rodona) a les Jornades: Media 140. El Futuro de las tecnologías sociales.  El Taller en el que varem participar “El futuro del periodismo local” tenia com a ponents a:  Karma Peiró (moderadora) i responsable de participació de 3cat24, Pablo Muiño, dinamitzador digital de ciutats, Bernat Ferrer i Frigola, periodista al directe.cat i editor d’anoiadiari.cat, Gabi Barragán, director d’Acció Local i de la Xarxa Audiovisual Local.

La taula va centrar el debat en l’anàlisi de com accedim a la informació local i com el periodisme local cal que es replantegi adaptar-se a escenaris diferents. Els membres de la taula com veureu, eren periodistes “professionals” i nosaltres Les Blogueres varem estar invitades a participar perquè algunes persones com Maria Ripoll i Carolina Gaona, havien tafanejat en el nostre bloc i ens havien “recomanat” per la nostra generació de continguts i la manera que tenim d’exposar-los. Es tractava d’explicar la nostra experiència com a creadores i impulsores d’un bloc i de quina manera generem els continguts. Varem explicar els nostres inicis, de com es va forma el grup de Blogueres de Sant Martí a partir d’un taller “La teva veu a Internet” i com ens organitzem i desenvolupem el nostre treball, tan la part de creació individual, com la part de posada en comú dels temes que decidim tractar.

L’experiència va ser molt enriquidora i des de el nostre petit bloc volem donar les gracies al  Pablo Muiño, a la Karma Peiró i a la Carolina Gaona per el tracte que ens varen donar, perquè des de el primer moment ens varem sentir “com a casa”. Gracies.

El periodisme de proximitat és una feina realment apassionant. Donar veu als qui habitualment no tenen altaveus on expressar-se hauria de ser l’objectiu principal dels mitjans de comunicació local.

La lluita constant

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/109707

Guillem_Mercader

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

2 Comentaris a “LES BLOGUERES A LES JORNADES DE MEDIA 140”

 1. Mª Jesús Mandianes escrigué:

  Ha sido una nueva experiencia realmente enriquecedora para las blogueres. En un entorno periodístico han visto reconocida su labor como comunicadoras locales que no quieren entrar en competencia con los profesionales de la comunicación sino servir de complemento.
  Agradezco a los periodistas presentes que sepan valorar la labor de los blogs dando voz a personas que en ningún otro momento histórico la hubieran tenido, demostrando que a pesar de la falta de técnica saben hacerse entender realizando un trabajo muy digno. Gracias a Pablo Muiño por contar con nosotros y tener la sensibilidad de ir mostrando en pantalla una muestra del trabajo de todas las integrantes del blog.

 2. Rosa escrigué:

  Todavia falta mucho camino por recorrer para dar voz a muchas mujeres que todavia no han superado la brecha digital. Es a estas mujeres a quienes hemos de marcar el camino que han recorrido las Blogueras para que puedan expresar sus pensamientos, sus ideas, sus sueños.

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress