gen 17

Un món de recursos per a les dones del districte de Sant Martí

Quan va quedar vídua, la Lucila Salgado va caure en una depressió. Necessitava sortir de casa, relacionar-se, mantenir el cap ocupat. I així va entrar en contacte amb La Tela de Penélope, una de les moltes entitats que treballen per la dona al districte. “Em va donar la vida”, recorda. L’entitat es va crear fa un quart de segle per ajudar les dones a sortir de l’aïllament. Cada dimarts es reuneixen al centre cívic Sant Martí. Convoquen experts perquè els informin sobre temes tan diversos com el canvi climàtic o el funcionament del cervell, comenten algun llibre o simplement fan tertúlia. La Lucila fa dotze anys que hi va, i durant quatre en va ser la presidenta.

Al mateix centre cívic, s’hi troben les sòcies de La Pizarra de Raimunda, creada fa deu anys per Carmen Gómez, la qual va triar el nom en homenatge a la seva professora de l’escola d’adults, germen de l’associació. La seva vocació és clarament cultural. “Volem ajudar les dones a aprendre, a desmitificar coses, a incorporar-se a la societat i al seu entorn”, explica. La sòcia més jove té 35 anys i la més gran, 83. A més, atenen dones amb problemàtiques diverses, però amb una necessitat comuna de sentir-se escoltades, que arriben derivades des dels serveis socials, el CAP i altres entitats.

Més veterana és la Secció Dona del Foment Martinenc, fundada fa 45 anys i presidida per Carme Márquez des de fa dos anys. “Fem tallers de tot tipus, com ara pintura a l’oli o ioga, policromia o tai-txi. També fem conferències setmanals, tallers de dietètica, comentem llibres, fem tertúlia…”.

Belén Ginart

Entrevista Publicada en Barris de Sant Martí

Més informació:

www.santmartiambveudedona.cat

Punt d’Informació i Atenció a les

Dones (PIAD). C. Pallars, 277

Tel. 93 307 72 60

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress