abr 23

Imagen rosa de la flor PNG | PNG Mart

A Catalunya es vendran entre divendres i diumenge uns sis milions de roses, si fa no fa, el mateix volum que el 2022. Aquesta és la previsió que fa Mercabarna-flor, que comercialitzarà un terç de la previsió de vendes (2 milions). I és que Sant Jordi és el dia de la rosa per excel·lència, acumulant el 30% de les vendes anuals. Però si no anem amb compte, la rosa que ens regalin o que comprem pot ser més efímera del que toca. Per això Mercabarna-flor ofereix una llista de consells que permetran allargar la vida de la rosa entre 10 i 12 dies.

Així doncs, abans de comprar la rosa cal tenir en compte algunes coses, i després també haurem d’estar atents a la cura posterior.

 1. Comprar-les en bon estat: en una floristeria de confiança, perquè saben com conservar-les millor fins al moment de la venda. No aneu amb presses i mireu bé l’estat de la rosa.
 2. Tija ben llarga i pètals vius: per saber si una rosa està en bon estat, pessigar on els pètals s’uneixen a la tija i veure si està ferma.
 3. Traure-li l’embolcall: per permetre que les flors i la tija respirin millor.
 4. Retallar la tija: fer-li un tall transversal d’aproximadament 1 cm, perquè absorbeixi més l’aigua. Repetir el procés cada 2 o 3 dies.
 5. Sense fulles sota l’aigua: la part de la tija que se submergeixi ha d’estar lliure de fulles, ja que aquestes es podreixen i acumulen bacteris en el gerro.
 6. Rentar bé el gerro: amb aigua i sabó i omplir les tres quartes parts.
 7. Posar-la en aigua aviat: l’aigua no ha d’estar freda i millor canviar-la cada 1 o 2 dies.
 8. Evitar la calor: les roses prefereixen els llocs frescos de la casa, evitant les finestres assolellades, els corrents d’aire i la calefacció.
 9.  L’aspirina: a les floristeries venen productes amb nutrients que ajuden a conservar la flor. El mètode casolà és afegir 2 gotetes de lleixiu o mitja aspirina per evitar bacteris.

 

Article publicat a la revista de Cultura digital Tot Barcelona de Gemma Aguilera (18/04/23)

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress