abr 23

Drac Casa BatllóSabeu perquè al Passeig de Gracia només hi ha edificis singulars ocupats per oficines, bancs i botigues d’alt  estanding?. Diuen que no és un barri molt recomanable per viure, ni per passejar a la nit, ni per iure en família amb criatures que trepitgin el carrer a segons quines hores del vespre. A partir de las sis de la tarda, la vida va desapareixent. Tanquen els cinemes, les botigues, els restaurants, les oficines…

 Vaig arribar a la “ciutat comtal” des de el meu petit llogaret, per ocupar un lloc d’administratiu en una entitat d’assegurances. No podia imaginar-me en cap moment, trobar-me un fet com el que em varem narrar. I es que veritablement els dracs existeixen. Jo l’he vist.

 Al principi no volia creure les històries que s’explicaven a cau d’orella. Primer només eren una serie de insinuacions, després les converses es van anar ampliant i vaig anar coneixent de mica en mica tots els detalls.

 Primer creia que es tractava d’una broma entre companys de feina per prendre’m el pel, per ser el nouvingut a les oficines del Passeig de Gràcia, just davant la Casa Batlló. Fins que un dia els companys em van proposar una aposta. Si realment no creia en les històries que dia a dia no es cansaven de repetir-me, l’única solució és que jo accedís a passar una nit sencera a les oficines. D’aquesta manera podria comprovar per mi mateix si m’estaven prenent el pel o si totes aquelles històries eren certes. No se perquè, però vaig accedir. Estava convençut que tot formava part d’una gran broma.

 El dia escollit va ser el 23 d’abril. Ben mirat, tenia la seva lògica. Quant tothom va plegar a les sis de la tarda, jo em vaig amagar al lavabo, fins que tothom va marxar. Després vaig dirigir-me al meu despatx. Vaig reclinar la butaca disposat a fer una becaina i a esperar tranquil·lament que els meus companys em donessin “la sorpresa”.

 No se quant de temps havia passat, però de cop i volta em vaig despertar i de l’ensurt vaig caure de la butaca, anant a parar sota la taula i llavors va ser quan el vaig veure. El que m’havia sobresaltat era la claror que va envair l’habitació. Després des de sota de la taula i mirant per els grans finestrals vaig veure com la teulada de la Casa Batlló cobrava vida. Va començar a reptar i lliscar per la façana. Vaig veure la brillantor de les seves escates i els seus ulls vermells que em miraven. La seva llengua palpava l’aire per ensumar si jo era o no comestible. Després vaig perdre el coneixement.

 Ara ja formo part de la colla que ens dediquem a gastar la broma del drac a tot nouvingut a les oficines de la gran city.

Rosa C.L.

 

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

5 Comentaris a “El drac petrificat”

 1. pilar Zabala escrigué:

  Molt bóna l’història però…no és cap broma, el drac hi és. Per veure’l nomès cal estar molt atent i fixar-si bé.

 2. Rosa C.L: escrigué:

  Gracies Pili, per “recolçar” amb la teva afirmació aquesta història. El drac nomes es visible per aquells ulls que estan preparats per veure’l. Una abraçada.

 3. Ferran Guardiola escrigué:

  He tingut el privilegi, per raons laborals, de haver estat en el interior de la casa Batllo hi d’escodrinyar les seves entranyes i sí bé no he vist el Drac puc afirmar que hi he ensumat el seu alè, i tanmateix percebre el misteri de la seva presencia. Desprès de llegir la teva fantàstica historia, vull creure que el Drac existeix.
  Que mai et falti el ingeni per seguir. To desitja Ferran

  • Rosa escrigué:

   Gracies Ferran per el teu comentari. A mi també m’agradaria algun dia pogué visitar la casa Batlló, però sense gent i sense guia. Has vist el vídeo?.

 4. Mª Jesús Mandianes escrigué:

  Rosa, yo estuve alguna vez en la tienda de antigüedades que había en la planta baja y en una ocasión, entre los espejos de cornucopias doradas, vi reflejarse los ojos de pupilas verticales del drac ¡Se me pone el pelo de punta recordando su mirada asesina!

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress