jun 27

cascadas 1El seu cos destrossat, rebentat per la bomba, jeia en un carrer qualsevol del seu poble. Quatre anys endarrere  aquell mateix carrer, veia passar una alegre comitiva de gent, amb els seus pares al front, que el duien a coll, tot lluint-lo i celebrant amb els amics i veïns el seu naixement.

Ara, el poblat alegre i bulliciós estava mig desert amb la fugida dels veïns, que sota la pluja de bombes, sense saber de on venien ni perquè, escapaven com podien.

La cobdícia i l’afany de tiranitzar dels dirigents del seu propi país , aviat ho feren pagar, com sempre ha passat, a la gent senzilla, ofegant tota la tendresa, alegria i en definitiva, vida d’aquell llogarret.

Jau no tenia qui el pugues recollir i enterrar . Els pares i la majoria de familiars havien mort,  pocs aconseguiren fugir, així que el seu petit cos s’anava desmuntant  sota un sol de “justícia”, mentre els que passaven corrents se’l miraven però no feien res.

Llavors la mare Natura que és sàvia, tendra i ens ha donat aquest meravellós món perquè tots puguem ser feliços, s’apiadà d’ell. Sobtadament  negres núvols cobriren el cel i es posà a ploure.

La pluja queia suaument i semblava que amb el seu xip-xap anés  acaronant al petit Jau. Poc a poc, la cortina d’aigua s’anà espessint i aviat es formà un petit rierol.

Al cap d’una estona, es convertí en un veritable riu i la força de l’aigua anà arrossegant el petit cos, tot deixant un rastre vermell amb la seva sang. L’ arrossegà, suaument per tota la vall fins arribar a una cascada. Des de allà el deixà caure a un bonic llac tot rodejat de flors, arbres, ocells cantaires, llum i pau.

La Natura pensà  que aquell seria un bonic lloc de repòs per en Jau i que descansaria en pau rodejat de la bellesa que no havia pogut tenir en vida, però que ara tindria eternament.

Des de llavors a aquell indret se l’anomena La Cascada del riu Vermell.

Coneixeu vosaltres algun Jau, proper o llunyà? En cas de que sigui així, què penseu fer?

Montserrat Sales

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Un comentari a “JAU”

 1. Pilar Zabala escrigué:

  Et felicito Montse. Aquesta história que dius de ficció té grans matiços d’una tendra i alhora molt dramàtica realitat. No conec cap Jau de manera directa, però soc conscient que les guerres i les seves consecuències segueixen matan diariament molts Jaus inocents. Qué penso fer ? He aquí la gran i retórica pregunta. Penso que cada gra de sorra ajuda al company a formar una platja.

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress