jul 05

Las similitudes entre el papa y los faraones egipcios ¿Coincidencias? | Resolviendo Acertijos NWOTotes les feines mereixen un respecte sigui quina sigui la categoria, des de la senyora o senyor que s’encarreguen de la neteja fins l’alt càrrec de qualsevol professió. Doncs bé, vaig conèixer una persona que era ”enterrador”, aquesta paraula no m’agrada gens, millor diré que treballava en una funerària. I la veritat és que el que feia era enterrar als difunts, posar-los al nínxol, o sigui dins de la caixa o a l’urna en la que hi havien les cendres del difunt.

Ens vèiem molt de tant en tant i quan ens trobàvem podíem passar hores parlant de la seva feina  i jo el respectava i l’escoltava. Estava obsessionat amb la seva feina i per molt que jo li digués que ho deixés per una temporada es negava, deia que els difunts per a ell eren com si fossin uns “objectes” que en  un moment havien tingut  una vida i una ànima i ara s‘havien convertit en uns objectes els quals havien que tenir un tracte especial. L’ànima ja no estava dins seu i el cos ja no tenia vida i era ell el que en certa manera havia de fer-li un comiat ell sol, molt particular.

Crec que tots en algun moment de la nostra vida hem assistit als funerals que es fan com a acomiadament del difunt i de vegades algun familiar o una amistat li dedica en veu alta unes paraules que, sinceres o no, sempre són emotives i plenes de lloances.

Aquest amic meu el que feia era que quan tenia el difunt en cos present i li parlava tenia la sensació  que aquell cos encara tenia un bri de vida. Amb tot el convenciment que així era li deia: “Dins de poc sentiràs unes paraules dedicades a tu per part dels assistents, no els hi tinguis en compte si en algun moment t’ofenen per no ésser sincers. Ara sí, descansa en pau.”  

Clara Bruguera

19 d’abril 2021

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress