jul 04

IMG_20230711_190157

Era un camp molt lluny del poble que els pagesos havien sembrat de blat. El clima era de total bonança i les plantes creixien alegrement sota un sol ataronjat i de tant en tant sota petites gotes de pluja. Amb la crescuda del blat també aparegueren les males herbes, o sigui les roselles. El camp s’anà omplint de petites taques vermelles que li donaven caliu al verd del blat.

De sobte al centre del camp hi aparegué una rosella blanca. Les altres flors totes sorpreses la miraven molt estranyades i en veure-la tan diferent, a poc a poc s’anaren allunyant d’ella tot formant un cercle al seu voltant.

Fixa’t, digué una a la seva companya, és molt lletja, no té color. Nosaltres som millors, tenim un color vermell meravellós. Deixem-la sola i anem amb les que són formoses com nosaltres.

Eren tan presumides que no s’adonaren que en anar formant un cercle atapeït i uniforme de roselles vermelles anaven perdent la seva personalitat, en canvi, la rosella blanca lluïa esplèndidament al mig del camp i podia mostrar que el color blanc pot ser meravellós.

Al cap d’uns dies, arribà el pagès per arrencar les males herbes i en veure tantes roselles juntes se li féu fàcil, estirar-les a manats i destruir-les. Quan veié la rosella blanca tan neta i polida, decidí deixar-la perquè una sola rosella no podia fer mal a tot un camp de blat, quedava molt original i bonica al bell mig i el seu sembrat adquiria una personalitat que els altres no tenien.

Les roselles dels camps propers es qüestionaven si en comptes de no acceptar la diferència, no hagués sigut millor barrejar la rosella blanca entre totes les altres perquè potser llavors el punt de vista del pagès hauria canviat i s’hauria adonat que formoses poden ser les males herbes.

Montse Sales

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress