mai 11

club_adults_lectura1Acaba abril entre roses i llibres, els protagonistes absoluts del nostre últim Club de Lectura. Ens han acompanyat disposats a fer-nos somriure, reflexionar i emocionar, demostrant que Sant Jordi és una tradició viva, que es renova cada any gràcies a milers de pàgines noves capaços de sorprendre’ns amb històries mai abans explicades.

Magui, ve acompanyada de “Veus de Txernòbil”, llibre documental publicat el 1997 per la periodista bielorussa Svetlana Aleksiévich, autora guardonada amb el Premi Nobel de Literatura el 2015. Recull els testimonis d’alguna de les milers de persones afectades per l’accident nuclear. Éssers humans que parlen des del dolor, la ràbia i la impotència, deixant muts d’emoció als que escolten o llegeixen les seves paraules.

Mª Jesús, se sent “cavallera errant” rescatant d’una llibreria de segona mà algun dels clàssics. Com un trofeu ensenya a la concurencia “Els soldats ploren de nit” d’Ana Mª Matute, guanyadora del Premi Fastenrath de la RAE, és la segona novel·la de la trilogia “Els mercaders”. La novel·la mostra la Mallorca rural de finals de la guerra civil, aquest monstre que va desencadenar odis i venjances, arrencant de cop la innocència d’uns nens obligats a participar en el joc de traïcions i crueltats imposat pels adults.

Rosa aconsegueix dibuixar-nos un somriure d’orella a orella llegint algun dels poemes recollits sota el títol “El Llibre de de Gloria Fuertes: Antologia de Poemes i Vida”. És l’antologia de la vida i l’obra d’una poeta genial que va veure la seva carrera enfosquida primer pel seu gènere, després per la seva classe social i finalment per la seva fama, ja que la seva obra poètica per a adults va quedar sepultada per la seva popularitat televisiva i la seva dedicació a la literatura infantil.

Pilar ens sorprèn amb “Els diaris d’Adam i Eva” de Mark Twain. Una versió molt poc ortodoxa de la coneguda història bíblica. Aquest diari, a dues veus, garanteix una lectura divertida on la suposada espècie més intel·ligent mostra les limitacions i debilitats de la raça humana, representada per un Adan tancat en el seu particular paradís, on qualsevol contacte és una molèstia, que ni li interessa ni entén i una Eva que es considera a si mateixa com un experiment del creador, és l’organitzadora natural del paradís, sempre vetllant pel benestar d’Adam.

Carmen ens presenta “Pàtria” de Fernando Aramburu, un bon llibre amb una forta càrrega emocional que intenta fer veure com era la vida al País Basc durant els durs anys d’ETA, quan la por d’una forma o una altra era el protagonista, fins la seva rendició el 2011. l’autor intenta mostrar-nos el punt de vista de cada part, la de les víctimes i la dels assassins.

Pepi decideix llegir-nos 1’article d’Irene Lozano titulat “Parla amb ella” on reflexiona sobre l’abús de la comunicació a través de WhatsApp, útil quan es tracta de compartir una informació de caràcter instrumental. Però tenint en comte que en moltes converses la relació que es construeix és tan important com la informació que s’intercanvia. Aquesta relació només es teixeix en la conversa cara a cara, on hi ha gestos, silencis, imprevistos, matisos i mirades impossibles de plasmar en un missatge.

Finalment Merche ens va deixar perplexes amb un article de la mateixa autora titulat “Carta a la nena Mowgli, trobada en un bosc”. Davant la troballa d’una nena en un bosc de l’Índia tots els mitjans de comunicació es van preparar per crear un nou fenomen mediàtic, però el globus es va desinflar al descobrir-se que es tractava d’una simple nena índia discapacitada, els pares van decidir abandonar al bosc . Inmediatmente l’audiència global va caure en picat, i els programadors dels informatius de TV van fer que la seva història desaparegués immediatament de la graella. La desaparició cada any de dos milions i mig de nenes a l’Índia, assassinades o abandonades sense menjar fins que moren és una notícia que tots coneixem, per tant no rendible.

Com sempre, la sessió ha servit per confirmar, que llegir en veu alta i en companyia, compartint les diferents lectures, és una experiència molt positiva on tots aprenem de tots. Ens trobaràs a l’EAMP (Pl. Carme Monturiol, 10) el darrer dimarts de cada mes a les 10:30 h.

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress