feb 04

club_adults_lectura1El nostre primer taller de “Literatura en veu alta”, del recent estrenat 2018, es desenvolupa en “petit comitè” i amb moltes ganes de parlar sobre l’elecció de les nostres respectives lectures, que aquesta vegada corren paral·leles a la realitat que ens envolta i que és impossible ignorar.

Magui trenca el gel llegint un article de l’Editorial de la Vanguardia titulat “El problema de les pensions”, amb el qual aconsegueix alterar els ànims de totes les assistents, excitades per la sospita que la Banca vol apropiar-se d’aquest deliciós “mos” que el govern li posa en safata.

Dominada per la seva inspiració poètica canvia de terç per donar-nos a conèixer una altra vessant artística de la polifacètica Frida Kahlo llegint-los un dels seus magnífics poemes. Pilar seguint a Magui ens mostra la faceta literària del pintor Paul Gauguin, amb un sorprenent fragment dels seus “Escrits d’un salvatge”, on es descobreix immediatament que darrera de la seva llegenda d’aventurer temerari i valent, s’amaga un inadaptat que fugia de qualsevol responsabilitat, incloent la família.

Carmen ens llegeix un fragment de “Les orenetes de Kabul”, de Yasmina Khadra, fent èmfasi en la força irreflexiva de les masses, que mogudes pel fanatisme són capaces dels comportaments més atroços, aconseguint que a la trista Kabul els udols dels llops silenciïn a les orenetes. Pepi espolsa a un clàssic, ni més ni menys, que a Pio Baroja i el seu “Arbre de la Ciència” a través de Venancia descobrim els aspectes més sòrdids de l’aristocràcia. Rosa aconsegueix arrencar-nos un somriure llegint-nos una de les històries de “La vida que Aprenc” de Carles Capdevila, pels seus textos circula la gent que més estima: Els professionals artesans que es preocupen pels acabats, els educadors vocacionals, les infermeres que entenen que tenir cura és més que curar, el voluntariat que desafia el desànim i els optimistes pencaires que treballen per mantenir viva la il·lusió de seguir endavant.

Finalitza Mª Jesús amb “La bona esposa”, una sorprenent carta que l’escriptora i periodista Rosario Raro dirigeix ni més ni menys que a la “Senyora Francis”, destapant totes les misèries de la societat nacional-catòlica de l’època franquista, que traslladava la culpa a les dones per tot. Amigues, si en el matrimoni hi havia problemes les culpables eren sempre “elles”.

Aquesta ha estat una sessió on totes ens hem obligat a imposar la literatura com a element de concòrdia. Posant en relleu una vegada més l’afany de conciliació i el sentit comú de les dones.

Ens trobaràs a l’EAMP (Pl. Carme Monturiol, 10) el darrer dimarts de cada mes a les 10.30h.

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress