mai 24

portesQuan era petita, un home molt saberut, hem va dir: la felicitat i tot el que desitges a la vida ho trobaràs si t’atreveixes a obrir portes. N’hi ha moltes: la de la felicitat, la de l’amistat, la de la tendresa, la de la sexualitat… Jo el vaig escoltar atentament i me’l vaig creure.

Seguint el camí de la vida vaig trobar una porta amb un cartell que deia: Felicitat. Amb molta emoció la vaig obrir però a l’ entrar, la porta va girar i altre cop em vaig trobar a l’entrada. Per molts cops que ho intentés, la porta girava i sempre anava a parar a fora. No hi havia trobat res, en aquella porta, només desconcert.

Després de caminar una bona estona, a pocs metres d’on estava hi veié una altra porta. El seu cartell hi deia Amor. Les meves cames van córrer lleugeres pensant que darrera la porta hi trobaria la meva mitja taronja, amb qui seguir fent camí, però la porta també era giratòria així que em vaig trobar altre cop al punt d’entrada, sense haver trobat l’amor que tant necessitava.

La meva caminada seguí i seguí per aquell indret que cada cop es feia més difícil. Vaig trobar moltes altres portes, amb enlluernadors cartells, però sempre passava el mateix, eren giratòries i em tornaven a deixar a l’entrada. Molt desconcertada i sense voler obrir més portes, anava pensant en el vell que de petita m’havia ensarronat, quan de sobte vaig sentir el gemec d’un nen. Mi vaig apropar ràpidament . Hi havia una mare que intentava, infructuosament, donar de mamar al seu nadó mentre llaurava un camp. Dóna’m l’arada, li vaig dir, jo llauraré una estona i així tu podràs alimentar el teu fill. La dona em deixà l’arada i alletà el seu fill. Un cop va acabar em vaig acomiadar per seguir el meu camí. Molt agraïda em digué: Gràcies per tot. Si vols tornar, recorda que aquí sempre hi tindràs una amiga. Vaig acaronar amb tendresa el caparró del nadó i vaig seguir el meu camí.

Tot caminant, anaren passant les hores i quan ja estava cansada i molt assedegada, vaig trobar una font sota unes roques i un noi que bevia aigua. Vaig quedar enlluernada per la seva mirada. Em saludà amb una veu molt greu, tot oferint-me un got amb aigua al que jo vaig respondre amb part de l’entrepà que duia. Enseguida ens vam adonar que els nostres passos anirien junts pel camí de la vida i així va ser. Moltes varen ser les meves experiències, amb la seva companyia, per diferents camins, uns difícils, altres planers i quan vaig arribar a la maduresa, sent una dona feliç i sàvia, un dia, vaig tornar a trobar el vell saberut. Com t’ha anat la vida? Em preguntà. Doncs força bé, encara que tu em vas enredar perquè no vaig poder entrar a cap de les portes que vaig trobar, així és que la felicitat me la he hagut de fer jo. D’això es tractava, em digué. Perquè les portes et duguin a algun lloc, tu les has de crear, amb el teu esforç, com has creat les de l’amistat i la tendresa amb la pagesa que has ajudat o la de l’amor quan has compartit el teu pa i la teva conversa amb un desconegut , inclús has creat la porta de la riquesa, perquè veig que ets molt rica en experiències viscudes. Dit això, s’acomiadà i mai més l’he tornat a veure.

Montse Sales

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

2 Comentaris a “Obrint portes”

 1. Mª Jesús Mandianes escrigué:

  Un anciano filósofo y sabio, que te enseñó grandes verdades. Porque la felicidad es fruto, como todo, del esfuerzo personal, llenando la vida, cada día, de pequeñas cosas que te enriquezcan haciendote más feliz.

 2. Rosa escrigué:

  Precios!!! sempre he desconfiat de les portes giratories.

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress