oct 03

Nucli antic | Turisme Tivissa2) Escriu un relat que tingui entre 300 i 500 paraules en el que surti l’amagatall més peculiar, que et puguis inventar.  

La Carlota, el Gael i l’Andreu jugaven a Fet i Amagar. El Gael parava i els altres dos van córrer a amagar-se. Es van ficar dins d’un gran i antic safareig i van destapar el desaigüe perquè marxes l’aigua que hi havia quedat, després que les dones del llogarret rentessin la roba.

La força de l’aigua també se’ls endugué a ells. Baixaren per una fosca canonada i de sobte caigueren en un riu meravellós, voltats de molts arbres i flors. No podien haver trobat un amagatall millor.

Estaven tan feliços que no s’adonaren que ja era l’hora de berenar i que els pares els buscarien. Van començar a caminar, seguin el rierol esperant trobar alguna forma de tornar a pujar cap al safareig, però només trobaren bonics ocells que refilaven i que amb el seu cant ajudaven que les flors s’anaren obrint, tot presumint de la seva bellesa.

L’amagatall era formós, però no tenia retorn. Haurien de trobar la manera de tornar o almenys demanar socors perquè algú els anés a buscar, però no sabien com fer-ho.

Finalment, en Gael va tenir una gran idea: ell ensenyaria als ocells a dir SOS, mentre la Carlota els ensenyava a volar cada cop més amunt i l’Andreu a volar tot seguint l’ampla canonada esperant que arribessin dalt el safareig.

Quan arribà el capvespre els ocells ho aconseguiren, però es van trobar que pares i amics ja no hi eren, havien marxat cap a un altre indret tot buscant els nois.

No els va quedar un altre remei que intentar trobar fruites típiques del bosc per poder sopar una mica i al fer-se fosc, s’estiraren sobre aquella formosa catifa de flors per poder dormir.

Passaren unes hores i de cop, la mare de la Carlota entrà cridant a l’habitació dels nois.

- Amunt dormilegues que encara arribareu tard a l’escola. L’esmorzar ja el teniu preparat a la cuina!

Tots tres es llevaren sorpresos d’estar a la seva habitació. La Carlota els explicà el que suposadament havia somiat i al veure que era el mateix somni dels seus amics, tots tres es quedaren molt sorpresos i decidiren que jugar a Fet i Amagar estava molt bé, però que mai més s’amagarien a cap safareig.

Després baixaren corrents a esmorzar perquè al seu nas arribava la meravellosa flaire d’uns croissants acabats de fer.

Montse Sales

Sept 2023

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress