mar 28

images5Hi havia una vegada un home anomenat Rubén que era molt i mol patidor. Qualsevol  entrebanc que li sorgia a la feina, per petit que fos, ell el vivia com un gran problema personal i li donava voltes i més voltes, pel dret i per l’inrevés, fins que es descontrolava del tot i acabava abroncant amb desmesura a qualsevol company que li sortís al pas. Emmig d’aquests episodis, cada cop més sovintejats i estressants, acabaven per saltar imperioses totes les alarmes del seu cos; la sang li bullia al seu pas pel cervell i els batecs del cor es disparaven descontrolats, talment com un cavall desbocat.

Amb el pas del temps, el  grau d’angoixa  d’en Rubén s’anava enfilant i enquistant cada cop més i, naturalment, el seu cor va començar a mostrar signes de cansament. Aquest preocupant contratemps va afegir més llenya a la foguera de patiments d’en Rubén que, conscient del que això li podia comportar, va decidir sortir a buscar el que ell creia que el salvaria de la possible crema.

Sabia perfectament que els dijous hi havia mercat al poble i que, juntament amb els firaires habituals, acudia tot un ventall de gent remeiera que oferia un munt de productes inversemblants.  Sense dubtar-ho gens va dirigir les seves passes cap a la taula on una dona, vestida de manera molt extravagant, exhibia un cartell molt acolorit que mostrava una filera de cors més o menys semblants.

      —Em pot dir quin preu té un cor ?  -Va preguntar en Ruben.

     —Primer m’ha de dir qui és vostè i quines són les seves necessitats -va contestar la dona-, tot i així li avanço que els cors que ofereixo són extraordinaris de debò i tan  valuosos que es pot dir que no tenen preu. Què està disposat a oferir vostè ?

     —Veurà, em dic Rubén i vull comprar un cor nou perquè el meu està cansat degut a  tots els patiments que, des de fa anys, no puc deixar d’abocar-li. Sàpiga que estic disposat a oferir-li  part dels bens que posseeixo, doncs està en joc la meva vida

      —D’acord, accepto la seva paraula, -va dir novament la dona- En aquest cas li  recomano que truqui a la porta d’aquest cor, el tercer que aquí en aquest cartell es veu tan ben perfilat, pertany a una persona molt honesta i generosa. Pot confiar-hi plenament, li mostrarà el camí i l’ajuda necessària perquè pugui retrobar la confiança i la pau perdudes i, a partir d’aquest primer pas, ja veurà com poc a poc, el seu cor tornarà a bategar serè i ben acompassat.

Ara bé, no oblidi el seu compromís. Espero que, arribat el moment, ofereixi els seus bens més valuosos, la generositat, l´honestedat i la bondat, sentiments que sens dubte posseeix, i els posi al servei de les persones que necessitin la seva ajuda.

L’entrega desinteressada d’un bon cor no te preu.

Pilar Zabala

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

2 Comentaris a “Una molt bona proposta”

 1. Mª Jesús Mandianes escrigué:

  … No se yo si Rubén estaría dispuesto a ofrecer sus bienes más valiosos… igual al verse desposeído le daba un patatús y no podía disfrutar el nuevo corazón.

 2. pilar Zabala escrigué:

  Vete a saber Mª Jesús. El ser humano es impredecible, es tan capaz de la mayor generosidad como de la peor ruindad .

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress