mar 06

Sant Martí commemora el Dia de la Dona Treballadora amb un programa d’actes que s’estendrà durant tot el mes de març. Les entitats vinculades al Consell de Dones i el Districte de Sant Martí han organitzat entre d’altres activitats, xerrades, exposicions, trobades literaries per tal de commemorar el Dia de la Dona Treballadora, que s’ha convertit en un simbol entre les dones d’arreu del món.

Els antecedents d’aquesta celebració els troben al segle XIX, en plena revolució industrial i amb la incorporació d’un gran nombre de dones al treball assalariat, sense deixar de tenir cura del nucli familiar i les tasques domèstiques.

Diversos fets puntuals s’han destacat com l’origen de la commemoració del Dia de la Dona Treballadora: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857, l’incendi de la fàbrica Triangle Shirtwaist de Nova York, l’any 1911, on van morir 146 joves treballadores amb grans repercussions en la legislació laboral dels EEUU, i la manifestació que les dones russes van realitzar el 8 de març de 1917 (segons el nostre calendari) en demanda d’aliments i el retorn dels combatents de la Primera Guerra Mundial

L’Assemblea de les Nacions Unides, celebrada al 1977, va instituir el dia 8 de març, com a “Dia Internacional de la Dona Treballadora”, per tal de commemorar la lluita de les dones per la igualtat i el desenvolupament personal, i que s’ha convertit en un símbol per a les dones de tot el món.

El dia 8 de març és cada cop més una ocasió per a reflexionar sobre la situació de la dona treballadora en la societat, els reptes aconseguits i els que encara queden per assolir.

En aquest sentit, l’any 1994 l’Ajuntament de Barcelona va crear el Consell de Dones de Barcelona, un òrgan consultiu i de participació de les dones de la ciutat en les polítiques municipals. Amb posterioritat es van crear els Consells Consells de Dones dels Districtes, entre els que es troba el Consell de Dones de Sant Martí, per donar respostes més properes i adaptades a la realitat i al teixit social dels barris.

Les entitats vinculades al Consell de Dones del Districte han elaborat un complet programa d’activitats per commemorar aquesta important efemèride i per donar a conèixer el seu treball als ciutadans i ciutadanes de Sant Martí.

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress