mar 03

club_adults_lectura1

Últim dimarts de febrer i de nou reunides en el nostre “Club de Literatura”, disposades a compartir aquests textos amb els quals ens sentim identificades, perquè de vegades aconsegueixen expressar per escrit el que estem pensant. Expliquen una experiència similar a la que acabem de viure, o descriuen un estat d’ànim, una emoció idèntica a la sentida en algun moment.

Comença la ronda Marí Carmèn llegint una “carta al director” del diari “El País” sota el títol “El meu fill molesta els veïns”, on una mare descriu la manca d’humanitat dels seus veïns davant de la minusvalia psíquica del seu fill. S’ inicia un debat intens en el qual es posa en relleu les retallades i la falta d’ajuda de l’administració cap a les persones dependents. Pepi llegeix una poesia que l’ha commogut per la personalitat arrasadora i la imatge trencadora, malgrat l’edat, de la poetessa que la va recitar. Es titula “L’amor de la gent gran”, expressa la necessitat que tenen de què els valorin en positiu, com a éssers humans que segueixen sentint emocions, perquè l’ànima no envelleix.

Rosa se sent plenament identificada amb un dels contes de “La bicicleta estàtica” de Sergi Pàmies, anomenat “Les cançons que li agradaven a Lenin” on explica els records i les emocions i que va sentir en haver de  buidar el pis dels pares. Magui va llegir un relat titulat “Tejamos, tejamos, mano enloquecida” de Núria Barris. Una història que relata la vida en un poble d’una família de teixidores, que han patit la mort dels seus marits. Soles s’enfronten a les xafarderies sense fonament del poble i al sentiment de desprotecció propi de la dona vídua del món rural.

Pilar amb un fragment de “El riu” de Wayne Dyer ens fa reflexionar sobre el destí. Per a alguns la vida transcorre com l’aigua d’un riu d’aigües tranquil·les, transparents, sense sobresalts. Per altres l’aigua baixa plena de fang, entre mil obstacles, però al final totes sempre van a parar al mar. Finalment M. Jesús amb la seva lectura de l’article d’Álvaro Bilbao titulat “Més enllà de les xarxes” ens parla de la necessitat de desconnectar-nos de les xarxes socials i reprendre la comunicació cara a cara. Menys temps d’internet suposa més hores de son, de caminar pel carrer, de reduir el nivell d’ansietat que ens produeix la necessitat d’estar permanentment “conectats a les xarxes

Com sempre, la sessió ha servit per confirmar, que llegir en veu alta i en companyia, compartint les diferents lectures, és una experiència molt positiva on tots aprenem de tots.  Ens trobaràs a l’EAMP (Pl. Carme Monturiol, 10) el darrer dimarts de cada mes a les 10:30 h.

 

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress