mar 19

forgesCada any el 8 de març celebrem el Dia de la Dona Treballadora. Quanta hipocresia! Què vol dir Dia de la Dona Treballadora? Potser n’hi ha alguna que no treballi? Unes ho fan en empreses grans o petites, en serveis públics o privats, altres treballen a casa, però totes treballen, incloses les que fan cantonades per poder sobreviure.

Potser podríem celebrar el dia que les dones es començaren a emancipar del domini dels homes i per a mi la pregunta no seria: què fan avui en dia les dones? Si no que considerant que han estat, i encara ho estan, sotmeses a l’altre sexe, voldria que es fes un balanç de com els homes han anat canviant o evolucionant la seva actitud, si aquests anys hi ha més homes que deixant enrere el masclisme, han millorat la relació home-dona i han avançat cap a la relació entre persones, sent més tolerants, escoltant més els altres  anant deixant enrere aquest complex d’inferioritat pel qual necessiten sentir-se tant per sobre de les dones i d’altres col•lectius que consideren més dèbils.

És molt còmode que un dia a l’any fem xerrades, manifestacions, etc. sobre el tema, però que passa amb la resta de l’any? Segueixen havent dones mortes per les seves parelles, violència domèstica, tant en forma psicològica com de pallisses que les porta a la seva pròpia desvaloració.

Així que per celebrar aquest dia la meva proposta seria fer tallers, xerrades, etc pels homes, per augmentar la seva autoestima i seguretat en ells mateixos, i perquè no necessitin sentir-se per sobre de ningú i així puguem ser tots feliços.

Entenc la dificultat que tenen moltes persones del sexe masculí per trencar l’estereotip on viuen, ja que des de temps prehistòrics han tingut sotmeses a les dones i se’ls ha educat com si fossin els reis de la creació. També entenc que ells han de començar a replantejar-s’ho tot des de zero, mentre que les dones ja hem fet part del camí i per això anem per davant amb les nostres reivindicacions.

Així que crec que ha d’arribar un dia que en comptes de celebrar el Dia de les Dones, Gais, Lesbianes i altres col·lectius,  es celebri el Dia de les Persones, on tothom estigui positivament representat.

Montse Sales

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

4 Comentaris a “Dia de la dona?”

 1. Pilar Zabala escrigué:

  Molt bé Montse, has encertat en la ” clau de volta”. Estic d’acord amb tú, celebrar unitariament el dia de les persones seria el més convenient per a tots.

 2. Montserrat escrigué:

  Gràcies Pili, esperem que abans de destrossar el planeta, siguem capaços d’evolucionar fins aquest punt.

 3. teresa vidal escrigué:

  Estic molt d’acord amb tu Montse, sobre tot en el que dius que hem d’educar als homes. I la tasca ha de començar amb els que ara son nens i adolescents. Molt bo tot l’escrit, tens molta raó.

 4. Rosa escrigué:

  Si no vaig errada, crec que hi ha algunes associacions d’homes que treballen el tema de la igualtat. Crec que una d’elles s’anomena “Homes per la Igualtat”. Sembla que alguna cosa comença a moures.

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress