feb 09

Poc abans de les festes nadalenques  va tenir lloc la campanya anomenada “ La Marató,” habitual cada any des de fa força temps i que té com a objectiu segons els seus promotors, recollir diners per a la investigació de diverses malalties. En el mateix sentit  ens trobem periòdicament davant d´altres campanyes amb la mateixa intenció. En principi em sembla bé tot el que sigui lluitar contra la malaltia, i si no que ho preguntin a aquelles persones que ho pateixen, per això els governs compten amb un Ministeri, el de Sanitat, dedicat a aquest afer entre d´altres . El que passa però, és que una part dels nostres impostos ja van destinats a promocionar les investigacions que he esmentat  (o ,si més no, hi haurien d´anar) i és clar, amb aquestes  campanyes  estem subvencionant un altre cop allò que ja hem fet indirecta, però efectivament, a través de la imposició tributària habitual. Amb tot i com diuen en castellà “ lo cortés no quita lo valiente” i, si les nostres aportacions voluntàries  reforzen les mesures destinades a aquets nobles i necessaris objectius,  benvingudes siguin.

Ara bé, a mi m´agradaria saber si els governs  (i parlo de tots els del món) es pregunten de tant en tant, no tant sols cóm lluitar contra la malaltia  sinó, sobretot,  per què hi ha tants malalts ? (per exemple del cáncer). No será que l´interès,  almenys teòricament oficial per promocionar la investigació contra les endèmies actuals, amaga el “desinterès interessat” per afrontar les causes reals d´aquesta desgraciada situació?  I no será també que aquestes causes reals  tenen a veure amb les condicions ambientals, socials i nutricionals en que ens movem?. Tal com molts dels científics honestos i independents constaten, l´elevada contaminació de l´aire que respirem, i dels aliments i altres productes  d´ús quotidià, la manca d´educació alimentària i la poca voluntat política per resoldre-ho,  sovint degut a certes pressions interessades, tot plegat influeix de manera decisiva  en l´aparició d´afeccions de tot tipus, físiques i mentals. En resum, que si no fos que fa de mal dir-ho, la humanitat té allò que s´ha buscat i, els poders  que posseeixen els mecanismes i recursos per evitar-ho en són el principals responsables. O no?

Armand Muntés

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress