jul 16

imagesNo és cap novetat dir que aquesta maleïda crisi ens està colpejant fort.   L’atur no deixa de créixer i cada dia que passa son més le families que en pateixen les greus consequències.

Els sous van cada cop més a la baixa,  i amb aquestes rebaixes les dones són les més perjudicades perquè cobren menys diners que els homes, encara que tinguin una major formació i ocupin un lloc de responsabilitat igual o superior al d’ells. Això tampoc és cap novetat perquè el problema ja ve de lluny, ja abans de la maleïda crisi, les dones no es trobaven en el millor dels mons, però en aquests moments la situació que els toca de viure és doblement preocupant.

A la dona que busca feina se la discrimina per raó del seu sexe. Si és jove se la intimida amb tantes exigències, ja en la primera entrevista, que sovint es veu forçada a posposar indefinidament la seva possible maternitat a canvi d’aconseguir un lloc de treball.  Si és casada i té fills en edat escolar dificilment en trobarà de feina, perquè es dona per entès que serà ella la que faltarà a la feina quan un fill es posi malalt.

Els “genis” que formulen les entrevistes han oblidat que si ells són al món és perquè una dona els va parir? Tan difícil és d’entendre i acceptar que els homes també tenen la capacitat i el deure de compartir les responsabilitats familiars?

És molt preocupant constatar que, a l’hora d’aconseguir llocs de responsabilitat dins del mercal laboral, es registren pitjors resultats per a les dones que per als homes en edats similars i amb els mateixos estudis.  Aquesta diferència es manté al llarg de la vida, però és molt greu el fet que persisteixi entre la població jove, perquè ens anticipa un futur on desgraciadament la desigualtat es consolida.

Pilar Zabala

 

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress