des 15

 

images manos 3Nadal, temps de celebració i joia, de repartir petons i abraçades, de desitjos de pau i armonia. Temps de retrobar vells amics, de fer regals i compartir taula amb la família. Temps de tornar a fer bullir l’olla grossa, preparar canalons i altres menges  delicioses. Temps d’escollir un bon vi i alçar la copa del cava i, com no pot ser d’altre manera, acabar l´atipamenta amb varietat de neules i torrons i una caixa de bombons.

És temps de tornar a construir un petit poble amb escorça d’alzina surera, molsa, branquillons, un pont i un riuet de  paper de plata.  No hi faltarà la representació d’un humil naixement del tot extraordinari,  envoltat de bestiar, gent pagesa, un parell d’àngels i tres Reis Mags vinguts de l’orient, tots ells a tocar d’un cel blau de paper cobert d’estrelles.

És temps de posar garlandes de llums en carrers i places. És temps de cantar cançons, recitar poemes i encendre  espelmes per els que ja no hi són.

És temps de recordar aquell petit minyó que fa molts anys va néixer en un pessebre, sense deixar de teninr present que cada dia neixen i moren nens en molts llocs del món per falta de condicions, medicaments i els més bàsics aliments.

És temps de no oblidar a tots aquells que fa temps que pateixen, de les dones maltractades i també de les que han estat assessinades, dels que no troben feina, dels malalts sense remei, dels que passen gana, dels desnonats per falta de diners,  dels que fugen de les guerres, dels que arriben en pateres, dels internats en campaments infectes, dels que pateixen assatgement, dels empresonats injustament, dels que oculten la seva pobresa, dels esclavitzats per les mafies, dels nens abandonats, dels que malviuen als carrers, dels que esnifen cola per no haber de pensar, dels que ploren la pèrdua d’un ésser estimat, dels que es troben sols…

És temps de reflexió i, malgrat tot, posarem llums de tots colors per foragitar les foscors.

Pilar Zabala

 

 

 

 

 

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

2 Comentaris a “Temps de Nadal”

 1. Roser Segura escrigué:

  Es molt bonic però un xic trist, sense deixar de tenir raó.

 2. Pili escrigué:

  Tens raó Roser. Aquest dies el meu ànim ha estat dividit entre el goig de la festa i el pensament posat en tots aquells que, aqui i arreu, ho estan passant malament. Tot i així, i per la teva tranquilitat, et dirè que el goig ha acabat guanyat en vots a la tristor.
  Una abraçada molt forta.

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress