nov 28

La flor del Almendro 03L’ Hiromi Kawakami va nàixer a Tòquio el 1958 i va ser professora de Biologia fins que al 1994 publicà la seva primera novel·la.

El cel és blau, la terra blanca es publicà a l’any 2001, en castellà i al 2009 en català.

L’argument , escrit en primera persona té una estètica molt japonesa doncs està narrat amb molta sensibilitat, subtilesa i donant molt valor als detalls, tot desgranant les vivències dels protagonistes al llarg de tres anys de la seva vida.

Aquest llibre està considerat com una història d’amor encara que ens parla de la soledat, la buidor i també de l’amor. És una gran història de dues soledats, de desarrelament en la pròpia comunitat, en el món i en la relació amb els altres, De dues persones que després de caminar molt de temps en paral·lel, acaben entrecreuant-se trobant l’amor. La diferència d’edat entre dos, ella, la Tsukiko, té 38 anys i ell, en Harutsuna, 70, també fa que els motius que tenen per buscar-se siguin diferents: Ell amb tota una vida viscuda, casat, però amb una dona que l’abandonà, amb fill i nets, busca en ella el caliu i la companyia que li manca perquè les circumstàncies de la vida, l’han portat a viure sol, amb por a l’abandó i sempre ficat en una taverna bevent tant com pot,sabent que no li queden molts anys per viure.

Ella en canvi, ha viscut una vida de buidor, no ha tingut gaires relacions amb la gent del seu voltant, li demanen massa i el Mestre, com ella l’anomena, li aporta seguretat i serenor, a part que no li cal pensar massa, només cal seguir-lo en les poques coses que demana, i això la fa apropar-se a ell, perquè tot i que segueix sentint-se sola , se sent més completa.

Montserrat Sales

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress