abr 27

EVARESUM TROBADA EVA 

En primer lloc, M.C.  comenta sobre la biografia de Hipàtia, erudita que a mitjans del primer mil·lenni fou d’esquarterada per una turba de fanàtics religiosos. Va ser mestra, conferenciant, filosofa i matemàtica. A continuació s’obre debat sobre el tema de les religions, història i cinema…

La Pe recomana la lectura de “El olor de los dias felices” de Marta Gracia Pons. L’autora ens situa en la dècada de 1920, una època de grans canvis socials. La protagonista dona un gir a la seva vida i viu una apassionant aventura que la portarà des de la Casa de la Misericòrdia de Barcelona on s’ha criat fins a Sant Feliu de Guíxols, Madrid i Filipines.

La Pi comenta sobre el llibre “Como escribir para que los demas te lean”. Llibre traduït de l’anglès. La Missa de Cada Día (com obternir-la) | LLibreria ClaretLa segona proposta de lectura és de Camilo José Cela “II Viaje a la Alcarria”. Descriu els personatges i els paisatges del primer llibre un cop transcorreguts alguns anys. La tercera lectura és “Donde me encuentro” de Lahiri, Jhumpa: Una dona camina per una ciutat contemplant la seva solitud i la de les persones que l’envolten. És un recorregut per la vida d’aquesta dona, en el seu dia a dia al llarg de les quatre estaciones de l’any. Finalment, ens comenta el llibre escrit per Armand Muntés “Divagacions Metafísiques o Quelcom Semblant”, un llibre no gaire gruixut, però de contingut dens, tot i això força entenedor. Tracta d’aquelles preguntes essencials que les persones s’han fet sobre la vida i la transcendència i dona algunes de les respostes que tant l’autor, com nombrosos personatges coneguts de la història i d’actualitat, han elaborat.

La Mo comenta els següents llibres: “Ens recordaran” de Carla Gracia. L’autora ficciona el temps que van passar junts Goethe i Schiller l’estiu del 1794. La novel·la desperta en el lector l’emoció d’estar allí, vivint aquells mateixos moments, explorant els conflictes de les seves idees i l’exigent procés artístic. De la mateixa autora ens comenta el llibre “Amb ulls de dona” biografia de Mercè Paniker. Aquesta és la història de la vida d’una dona que va ser innovadora en el seu temps però que va quedar invisibilitzada pels homes de la seva família. Filla d’un indi i d’una catalana, Mercè Pàniker va créixer a la Barcelona dels anys vint del segle passat. Sovint va ser l’única dona en un món d’homes i sempre va mirar de cara a tothom, sense excusar-se, sense demanar permís. “El somni d’Ulisses”. De la guerra de Troia a les pateres”de José Enrique Ruiz-Domènec. Amb una amenitat extraordinària, José Enrique Ruiz-Domènec construeix un retrat elegant d’aquest món mediterrani, des de l’Antiguitat clàssica fins als nostres dies, que integra idees i esdeveniments, figures històriques i literàries, intrigues polítiques i passions humanes, obres d’art i llibres d’una biblioteca universal del coneixement humà.

La Ro ens comenta el llibre “Visita a la senyora Soler” de Manuel de Pedrolo. Recrea la història de la Jordina, una noia de vint-i-set anys que mai no ha tingut relacions sexuals, i que viu escindida entre la repressió familiar i social i els seus autèntics desigs. Amb l’ajuda de la seva amiga, Simona, obrirà els ulls als seus sentiments i necessitats més profunds. Les conseqüències d’aquest despertar seran imprevisibles.

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress