jun 06

club_adults_lectura1Últim dimarts de maig per un “Club de Literatura en Veu Alta” on les integrants no poden ignorar els últims casos de dones assassinades per les seves parelles, reflectint un clar repunt de la violència de gènere. Un fragment del llibre “Solas” de Carmen Alborch, publicat el 1999, posa en evidència la similitud de casos i circumstàncies tot i el temps transcorregut. Conduint-nos a totes a la mateixa reflexió: l’única manera d’erradicar la violència contra les dones és la prevenció des de l’àmbit educatiu, eliminant les conductes sexistes, les actituds discriminatòries, ensenyant a resoldre les situacions conflictives a través de l’aprenentatge emocional, acceptant frustracions i desenganys com a part de la nostra experiència vital.

La lectura d’unes frases de l’assaig “Dones a la frontera: Tradició i identitat musulmanes a Ceuta” d’Eva Evers, professora d’antropologia social, ens mostra els costums i ritus acceptats per les dones musulmanes, que viuen entre Espanya i el Marroc, com l’única manera d’aconseguir el respecte en una societat que camina lentament cap a la modernitat.

Canviem de registre escoltant les aventures del “Cavaller de l’armadura rovellada” de Robert Fisher, on el protagonista, enlluernat per la brillantor de la seva armadura no valora tot el que té al seu voltant. Presoner de si mateix només al final del seu camí aconsegueix treure l’armadura deslliurant-se de totes les barreres que li impedien reconèixer-se.

El magazín de “La Vanguardia” ens recorda el 75 aniversari de la mort del genial poeta Miguel Hernandez sota el títol “Els últims anys de Miguel Hernández Gilabert” de José Luis Ferris, que recorda l’última etapa de la seva vida, testimoni i víctima del caos i la desbandada dels seus al final de la guerra: http://www.magazinedigital.com/historias/reportajes/los-ultimos-anos-miguel-hernandez

Dos articles de “El País” mostren l’alt nivell que segueix mantenint el diari. El primer de Rosa Montero titulat “Parlem de suïcidi” deixa clar que és la primera causa de mort a Espanya, els casos s’han multiplicat des de l’esclat de la crisi, mantenint-se el fet en un sospitós silenci informatiu. Obre la possibilitat de considerar-lo una malaltia i d’admetre com una opció davant circumstàncies extremes (malaltia terminal). El segon de José Ignacio Torreblanca sota el títol “Robotofobia” analitza el perill que suposa el fet que les màquines substitueixin la mà d’obra humana.

Aquesta ha estat una sessió on l’actualitat i la literatura s’han donat la mà complementant a través de les opinions de les integrants del grup sobre temes que ens importen no només com a dones, sinó també com a éssers humans.

Ens trobaràs a l’EAMP (Pl. Carme Monturiol, 10) el darrer dimarts de cada mes a les 10.30 h.

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress