mar 01

cartell-vaga-feministaEl dia 8 de març, les dones dels barris de Sant Martí tornem a sortir juntes al carrer. Som dones diverses: Paies, gitanes, migrades, racialitzades…Som d’arreu, treballem en l’àmbit laboral i de les cures. Som bisexuals, lesbianes, cisgenere, trans, hetero… Som de totes les edats. Som les que es queden al mar o a les fronteres i som les que ja no hi són: les assassinades.

Aquest any tornem a alçar la veu per defensar els drets adquirits gràcies a la lluita feminista, que a través del temps va guanyant força i sumant complicitats. També estem aquí per alertar que no baixarem la guàrdia davant les amenaces d’un sistema i d’unes polítiques feixistes i hetero patriarcals que volen posar en perill els nostres drets i les nostres vides. És per això que les dones del districte organitzem durant tot el mes de març diferents activitats en cadascuna de les nostres associacions o entitats i, per altre cantó, coneixedores de la força que dóna la lluita conjunta, enguany ens unim de nou al conjunt del moviment adherint-nos a la convocatòria de vaga feminista internacional del 8 de març, una vaga laboral, de cures, estudiantil i de consum. Aturarem el món durant 24h per capgirar el sistema patriarcal i cridarem ben fort per RECLAMAR i EXIGIR:

1) Que es posi en valor el treball domèstic i de cures, ja sigui en l’àmbit personal com laboral, un treball imprescindible per al sosteniment de la societat. Per tot plegat exigim que deixi de ser gratuït, mal pagat o subjecte de l’economia submergida. D’altra banda, reclamem una redistribució equitativa d’aquest tipus de tasques perquè no recaiguin exclusivament en les dones.

2) Que no acceptem estar sotmeses a pitjors condicions laborals, ni a cobrar menys que els homes per la mateixa feina. A dia d’avui, encara lluitem contra la precarietat laboral, una precarietat que s’agreuja sovint pel fet de tenir més edat, ser migrada, estar racialitzada, tenir diversitat funcional o una imatge allunyada de la normativitat. També cal lluitar contra els sostres de vidre, contra els pitjors càrrecs dintre de les empreses, contra l’assetjament sexual en l’àmbit laboral i perquè les dones deixem d’encapçalar les llistes de l’atur.

3) Que la nostra situació laboral ens permeti desenvolupar un projecte vital amb dignitat i autonomia i que l’ocupació s’adapti a les necessitats de la vida: l’embaràs o les cures no poden ser objecte ni d’acomiadament ni de marginació laboral, ni han de minvar les nostres expectatives personals ni professionals.

4) Exigim les pensions que ens hem guanyat. No més pensions de misèria que ens obliguen a patir pobresa en la vellesa. Demanem la cotitularitat de les pensions i que el temps dedicat a tasques de cura, o que hem desenvolupat al camp, sigui reconegut en el càlcul de les pensions.

5) Que hem de ser lliures i volem decidir sobre les nostres vides i els nostres cossos. Prou de cossificar-nos, d’imposar-nos uns cànons estètics, de ser utilitzades com a reclam, de patologitzar els nostres processos i de decidir si hem de ser o no ser mares. Volem cobertura gratuïta per a l’avortament: nosaltres parim, nosaltres decidim.

6) Una educació pública, laica, feminista, lliure de valors heteropatriarcals i imperialistes i que trenqui amb els rols i estereotips de gènere imposats des de l’etapa infantil. Volem ser formades en la diversitat, i construir les nostres identitats sexuals i de gènere sense pors ni complexos.

7) Posar en valor el protagonisme de les dones i de les seves lluites, així com mantenir el record de les que ja no hi són. Volem que les dones lluitadores dels nostres barris tinguin més presència als nostres carrers. Prou d’estar invisibilitzades als llibres i els relats de la història de la nostra ciutat!

8) Que l’estat desenvolupi polítiques reals i efectives contra la violència masclista i no meres declaracions d’intencions. Volem ser lliures i no valentes. Estem fartes de no poder caminar amb seguretat pel fet de ser dones. La nit també és nostra i volem poder gaudir-la sense por i sense el risc de ser agredides, assetjades i violades. Estem fartes de les “Manades” i que els jutges, enlloc de defensar-nos, emparin els agressors i culpabilitzin les víctimes. No en volem ni una menys!!

La sororitat és la nostra força, la xarxa que ens uneix i ens permet continuar avançant i aconseguint igualtat de drets i condicions de vida.

NI UN PAS ENRERE!! ENS VOLEM LLIURES, ENS VOLEM VIVES, FEMINISTES, COMBATIVES I REBELS!

Consell de les Dones de Sant Martí

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress