feb 09

Poc abans de les festes nadalenques  va tenir lloc la campanya anomenada “ La Marató,” habitual cada any des de fa força temps i que té com a objectiu segons els seus promotors, recollir diners per a la investigació de diverses malalties. En el mateix sentit  ens trobem periòdicament davant d´altres campanyes amb la mateixa intenció. En principi em sembla bé tot el que sigui lluitar contra la malaltia, i si no que ho preguntin a aquelles persones que ho pateixen, per això els governs compten amb un Ministeri, el de Sanitat, dedicat a aquest afer entre d´altres . El que passa però, és que una part dels nostres impostos ja van destinats a promocionar les investigacions que he esmentat  (o ,si més no, hi haurien d´anar) i és clar, amb aquestes  campanyes  estem subvencionant un altre cop allò que ja hem fet indirecta, però efectivament, a través de la imposició tributària habitual. Amb tot i com diuen en castellà “ lo cortés no quita lo valiente” i, si les nostres aportacions voluntàries  reforzen les mesures destinades a aquets nobles i necessaris objectius,  benvingudes siguin. LLegiu-ne més »

Etiquetes:
set 23

Estudio sobre la Fibromialgia

Escrit per Carmen Gómez Arxivat a: Informació Cap comentari »

Documento de consenso de la Sociedad Española de Reumatología sobre la fibromialgia

La intensidad del dolor es una de las características que más llama la atención. El paciente explica con frecuencia que el dolor es intenso o insoportable y utiliza descriptores tanto sensoriales (tirantez, agarrotamiento) como afectivos (deprimente, agotador), con un característico patrón de dolor crónico30.

Otro hecho es que el dolor tiene características nociceptivas, asentado en estructuras musculares y también en áreas tendinosas, especialmente en hombros y caderas, o dolor articular, que en ocasiones puede confundirse con una enfermedad articular inflamatoria31. El dolor también puede tener características de dolor neuropático y de dolor visceral.

La fatiga se halla presente en más del 70% de los pacientes32. Se puede producir en forma de crisis de agotamiento de 1 o 2 días de duración o, más frecuentemente, de una forma continuada, y puede mejorar algo con el reposo. Algunos pacientes presentan una fatiga profunda que no mejora en ningún momento, predomina sobre el dolor y cumple con los criterios diagnósticos de un síndrome de fatiga crónica33. La Pizarra de Raimunda

Etiquetes:
set 21

Alzheirmer, esa despiadada

Escrit per Col.laboradors Arxivat a: Articles d'Opinió Cap comentari »

La vida nos ha regalado muchos momentos maravillosos. El nacimiento donde vemos la luz por primera vez, la infancia con su maravillosa candidez y ternura, la pubertad, con sus granitos en la cara y las preocupaciones del despertar a las cosas del amor, el noviazgo una época de felicidad y también de desilusiones, los amigos.

El primer hijo una experiencia inolvidable, las salidas al campo con la familia a pasar el día, cargados con las sillas y mesa de camping. !Ah! y lo mejor, nuestras  tortillas de patata con  cebolla, y la famosa ensaladilla rusa, la sandía, el melón, los juegos, las risas y un sin fin de anecdotas que nos llenaban de alegría.

Todo ello han supuesto los recuerdos de nuestra vida, pensando que los guardaríamos para siempre en nuestro pensamiento. Sin embargo esta enfermedad llamada “Alzheirmer”  no respeta el valor que nuestros recuerdos tienen para nosotros, ellos son nuestros vínculos emocionales que conservan nuestra fuerza que alimenta las ganas del saber, y la difusión de nuestros conocimientos adquiridos.

Esta enfermedad es cruel nos deja sin conciencia y sin darnos cuenta nos va robando poco a poco nuestra memoria, se podría decir que nos quita la vida en vida, nuestros seres queridos dejan de existir para nosotros, los que sufrimos esta despiadada enfermedad estamos en el limpo.  Alzheirmer  ¿Por qué no miras a otro sitio, al infinito y nos dejas vivir tranquilos, con la esperanza de morir algún día sin que tu nos mates antes de hora?

Neus Navarro.

Etiquetes:
set 21

Día Mundial del Alzheimer

Escrit per Blogueres Arxivat a: Agenda, Videos Cap comentari »

Fundació ACE. Institut Català de Neurociències Aplicades vuelve a ofrecer, coincidiendo con los actos de celebración del Día Mundial del Alzheimer, las Jornadas de Puertas Abiertas para revisar la memoria que bajo el lema “Si nos miramos la tensión, el colesterol y el azúcar… ¿por qué no la memoria? tendrán lugar los días 19, 20, 27 y 29 de septiembre de 16h00 a 19h00 en la Unidad de Diagnóstico de Fundació ACE, calle Marqués de Sentmenat, 35-37 08014 Barcelona.

Dado el éxito de participación de las ediciones anteriores, este año Fundació ACE. Institut Català de Neurociències Aplicades ha querido hacer extensiva la iniciativa a los Centros de Mayores del Distrito de Sants-Montjuïc del Ayuntamiento de Barcelona, por lo que pondrá a disposición de los asistentes su equipo profesional de la Unidad de Diagnóstico para realizar las valoraciones de memoria los días  27 y 29 de septiembre. LLegiu-ne més »

Etiquetes:
set 21
El pròxim dia 21 de setembre,  és el Dia Mundial de l’Alzheimer i la Fundació ACE, un centre pioner en el tractament terapèutic d’aquesta malaltia molt reconegut en l’àmbit europeu, ha preparat diverses activitats. Els dies 19, 20, 27 i 29  hi haurà unes jornades de portes obertes perquè els majors de cinquanta anys es revisin la memòria. Si voleu anar-hi, cal demanar cita prèvia. Trobareu informació en aquest enllaç:
Etiquetes:
set 18

La doctora Celia Sánchez-Ramos presenta el primer método de detección de Alzheimer premortem y ex vivo.Las intervenciones quirúrgicas de cataratas y la enfermedad de Alzheimer coinciden en el mismo rango de edad.

Se calcula que cada año se realizan una media de 300. 000 operaciones de cataratas en España.
“En la Universidad Complutense de Madrid hemos diseñado un método de detección de Alzheimer a través del análisis de la sustancia del cristalino extraído en las operaciones de cataratas”, ha explicado la doctora Celia Sánchez-Ramos, candidata a los Premios Príncipe de Asturias 2011 en la categoría de Investigación Científica y Técnica.

Durante la presentación del acto, Carmen Acebal, Vicerrectora de Investigación y Política Científica de la Universidad Complutense de Madrid, ha señalado que “Este método es el resultado de una de nuestras investigaciones punteras. La patente ya ha sido solicitada y publicada y por este motivo lo presentamos ahora” LLegiu-ne més »

Etiquetes:
set 06

Em despedeixen.

Escrit per Carmen Gómez Arxivat a: Articles d'Opinió Cap comentari »

A partir del dia 1 d’agost no podré atendre’ls més a causa de les retallades pressupostàries a sanitat projectades pel Govern de la Generalitat. Segons m’han comentat a subdirecció mèdica, l’hospital de Bellvitge no té diners per pagar-me aquest estiu. Ni a mi, ni als altres 56 metges eventuals que, com jo, seran acomiadats. Inicialment l’estratègia a seguir seria recontractar-nos al setembre o l’octubre, amb contractes renovables de mes a mes, sense dret a vacances i possiblement amb una rebaixa del sou. Aquestes opcions són casi una invitació als metges perquè abandonem la sanitat pública. El mateix està passant des de fa molt de temps amb infermeres, auxiliars i la resta de sanitaris que han vist empitjorar les seves condicions de treball els últims anys.

Aquestes retallades, juntament amb les realitzades prèviament i l’actual tancament d’hospitals, contribuiran a augmentar les llistes d’espera tant per a consultes com per a quiròfans i a reduir la qualitat de l’assistència fins al punt que, qui vulgui tenir accés a la salut, només li quedarà l’opció de pagar una assegurança privada. A més a més de les despeses d’aquesta assegurança haurà de comptar amb el fet que l’asseguradora no tindrà la mateixa cobertura de salut que la sanitat pública. Això serà un gran benefici econòmic per les asseguradores que possiblement ja s’estan fregant les mans pensant en els milions d’euros que guanyaran aprofitant aquesta penosa situació. També serà un gran benefici per les arques dels governs que hauran de gastar menys diners en salut. És a dir, la salut de les persones és una càrrega per les arques dels governs. Però aleshores, perquè paguem impostos?. LLegiu-ne més »

Etiquetes:
 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress