abr 10

 A continuació publiquem els microrelats que  amics i col.laboradors ens van fer arribar, com activitat que vam desenvolupar dins dels actes de celebració del nostre 7è aniversari. I tal com varem informar, tots els que no heu pogut o no heu gosat participar en aquesta juguesca, un animem a que ho proveu. Comprovareu que escriure un microrelat o un relat és a l’abast de tothom. Només cal decidirse, despres, la pràctica fa l’aprenent. Nosaltres en donem fe.

juguets vellsAurelio

Rebuscant entre la brossa dels demés, l’Aurelio va trobar una caixa atrotinada plena de joguines velles, un estel mig estripat, una baldufa corcada i un taulell de parxís que li faltaven les fitxes.

Deixalles per uns, bocins de records d’infantes perduda per d’altres.

 

 

Esther Flores

 

estelsQuan era una baldufa

Quan era una baldufa,
Cançons del parxís a la radio,
Estels a la nit del camping,
Jocs amagats arreu.
 Laia

baul_juguetes_antiguos_retrotoysJoguines

 – Per què plores, baldufa? – va preguntar l’estel, que reposava en una branca d’un pi.

- El meu amo no vol jugar amb mi. Els nens d’ara ja no volen jugar a la xarranca, al parxís o a l’oca. Ara prefereixen les consoles – va gemegar la baldufa.

- No tots, dona. Vine amb mi i t’ensenyaré com arreu hi ha infants que aprecien la màgia de veure’t voltar.

I així és com la baldufa va muntar sobre l’estel i junts van recórrer el món a la recerca de nens amb qui jugar. I la baldufa no va tornar a plorar mai més.

Lorena Catalàn

TEC-CA (Taller d’escriptura del Casal de la Gent Gran de Cardedeu)
escriptura creativa 5
El parxís li diu a la baldufa i a l’estel: deixeu de fer voltes i voltes, esteu evadint els problemes, selleu amb mí que us ensenyaré a pensar!!
Joana Nevado
 
Obsessionat per la por de quedar-me sense tu la meva ment, com una baldufa girant frenètica sobre el tauler d’un parxís, no para de donar voltes de com convèncer el teu cor. No te’n vagis! Ets l’estel que guia el meu nord i m’il·lumina i m’escalfa. Sense tu tot serà nit i fredor…
Ines Fernandez
 Gira la baldufa i marca el camí de l’estel en l’espai de la vida: un parxis amb quatre estacions on anar a descansar… verda, groga, blava o vermella fins l’endemà.
Rosa Maria Pascual
a

 

 Taller d’Escriptura Creativa de la Cooperativa Rocaguinarda 

Logo Taller

 

Les joguines preferides

Tots tres germans tenien gustos ben diferents per a les joguines. En Juan passava les hores mortes jugant al parxis amb qualsevol familiar o amic que s’hi prestés. En Pere dedicava tot el seu temps a la baldufa, amunt i avall per tota la casa. I en Lluís només gaudía fent volar un estel fet de cartró, pintat de colors i amb una gran cua feta de papers de coloraines, a dalt del terrat.

Montserrat Fortuny

 Els quatre colors

Vam tirar els daus damunt del parxis. Cada dau vacomençar a girar com una baldufa mentre anava d’un color a l’altre. Es va formar un remolí que va xuclar els quatre colors i els daus es van convertir en un estel de fantasia, amb els colors blau, groc, verd i vermell del seu cos.

Antonia Garcia

 jo passava per aquí…

Un parxís, tot descolorit, plorava la pèrdua de les seves fitxes desaparegudes d’una forta ventada. La baldufa veïna de jocs, fent un giravolt cridà  a l’estel perquè cerqués a les desaparegudes des de el cel. Segur que les trobaria.

Carme Marqués

Transformació

Un dia de Reis, sota una llar, ven nèixer tres germans, en Parxís, na Baldufa i na Estel. Va pasar el temps, i en Parxís va esdevindre un eminent matemàtic, na Baldufa una famosissima ballarina i na Estel una espectacular hostesa de vol.

Elisabet Prades

 

images estel 6

L’estel

 Quan jo era una baldufa de criatura m’agradava pujar al terrat de casa els dissabtes d’estiu ventosos a fer volar l’estel que els Reis m’havien portat mentre, a dins de casa, els meus pares mataven la tarda jugant al parxís.

 

 

Armand Muntés

 

images parchis 

Fugida

 Roden els daus al parxis, talment baldufes encegades. I si algún s’escapa taulell enllà, fugint de l’atzar, desapareix sota les cames o bé   s’envola  com un estel.

 

 

Roger Muntés

 

 

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress