nov 04

varema“Santa Eulàlia assolellada, collita de vi assegurada”, així xiuxiuejava la Maria tot mirant el cel on hi brillava un sol que enamorava. Caminava entre les vinyes tot pensant en l’angunia que li produiria quan fessin la verema, xafar el raïm amb els peus nus, l’únic al•licient que tenia era fer-ho agafada de la ma d’en Ramon, un noi ben plantat que li agradava molt. Cada any esperava com una bleda a que ell li proposes sortir, tot iniciant una amorosa relació, però el Ramon callava i mai li feia cap oferta per anar plegats a algun lloc.

Es quedà pensant sota aquell solet de febrer i se n’adonà que ella també era tímida i callada i una mica antiquada en quan als rols establerts d’homes i dones. Llavors decidí que aquest cop seria ella la que li proposaria de sortir. Segur que el Ramon, al menys per educació, li diria que si i després al anar-se coneixent, ja es veuria si sortia dels seus cors, aquella espurna d’amor que ella esperava.

Amb tots aquests pensaments se’n tornà cap el mas, tot fent saltironets entre les vinyes, mentre menjava grans de raïm del formós gotim que havia collit…

Montserrat Sales
Octubre 2020

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

3 Comentaris a “La verema”

 1. Pilar Zabala escrigué:

  A la fi es va avancar ella o no es va atrevir? ´Ben pensat deixar el final de l’història al gust de cadascú. La meva opinió ès que ella va deixar de banda la vergonya i els perjudicis resclosits i es va llencar amb decidió a conquistar el seu amor.

 2. Teresa Vidal escrigué:

  Curt i molt agradable de llegir. Jo també he imaginat un final arriscat per part d’ella però feliç.

 3. Rosa C.L. escrigué:

  Molt ben portada la narració. Dolça i tendre com els grans de raïm. Estic descobrint en cadascúna de les teves públicacions una gran narradora, original i fantasiosa. Continua escribint i no ho deixis mai.

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress