mai 20

23831397És gairebé segur que tots coneixeu la història d’un gat que corria més que una llebre i parlava com els humans. Un gat que duia un gec, botes i un barret amb ploma al cap. Aquell gat que se les va empescar per acabar amb les males arts d’un ogre despietat posseïdor de moltes terres i diners.Tota una fortuna que llavors va passar a mans de l’humil Andreu.

El mateix gat també que un cop resolt el tema, va aconseguir que l’Andreu fos presentat al rei i a la seva filla, la princesa Carolina i que, com era d’esperar, els dos es van enamorar i un cop ja casats van repartir grapats d’anissos i van viure per sempre molt feliços.

No penseu que no hi ha res més a explicar. Començaré dient que la part que no sabeu dels fets que tot seguit us contaré és que aquell espavilat de les botes no era pas un gat, sinó una gata maula més llesta que la fam, per això se les sabia totes.

Fos com fos, el cas és que la gata es va adonar que això d’ajudar als altres era molt reconfortant, així que va decidir tornar a rodar pel món a veure en quina altra aventura podia ficar el nas.

Preguntant per aquí i per allà no va trigar a saber que en un altre reialme hi havia una serp menja gats tan poderosa que tenia atemorits als seus habitans mascles, així és que la gata amb botes no va dubtar ni un moment en dirigir-se cap allà.

La serp, que tenia espies per tot arreu, va saber que un gat molt empolainat no trigaria a visitar-la, així és que ja l’esperava amb la boca babejant i les dents ben esmolades. Però amb el que la serp no contava era que aquest cop, el seu esperat àpat no seria pas un gat sinó una agosarada gata.

I va ser així com, aprofitant el desconcert de la serp, la valenta gata amb botes li va clavar una tan gran caixalada al coll, que aquesta no va tenir temps de dir ni gall ni gallina i allí va quedar ben estesa i sensa una gota de sang a terra perquè de l’impressió se li havia quedat gelada dins el cos.

Un cop resolt aquest problema la gata va marxar cuita corrents abans no li vingueren a fer homenatges i parlaments. Ella volia seguir vivint la vida com una aventura a descobrir, i si pel camí trobava un gat agosarat que la volgués acompanyar, no li diria pas que no.

Pilar Zabala

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress