nov 07

ESTE MES VIAJAMOS A LILLIPUT | Monti diseño gráfico en Bilbao7 –CREA UN RELAT QUE TINGUI LLOC EN UN PAÍS AMAGAT ALS MAPES.

 Una colla d’amics van decidir fer un viatge amb un vell cotxe per conèixer els Alps. Així ho feren, i com que el cotxe no corria gaire, podien fruir dels bonics paisatges que anaven trobant.

Mirant el mapa que portaven hi van trobar la frontera de Suïssa. Arribaren als Alps suïssos i trobaren una ruta que els portà fins el Mont Blanc, el massís més alt dels Alps.

Al baixar de l’alta muntanya, es van desorientar una mica, i van anar cap un hostal on al pati hi havia un gran mapa de la zona. El mapa indicava la direcció cap els diferents països que tenien accés al Mont Blanc. França, Suïssa, Itàlia …

Decidiren anar direcció Itàlia però quan havien recorregut 300 Km veieren com anava baixant una densa boira que quasi no els deixava veure l’asfalt . De sobte trobaren un gran tronc tallant la carretera i al costat un cartell on malgrat la boira es podia llegir: “Benvinguts al país d’Altaba”.

Buscaren ansiosament en el mapa que portaven aquest país per veure si havien equivocat la ruta però Altaba no figurava al mapa. Decidiren seguir avançant pel tros de carretera que quedava buit de branques d’arbre i de sobte es trobaren amb una gran porta de fusta.

Van aparcar el cotxe i intentaren obrir la porta per veure que hi havia darrera. Molt sorpresos es trobaren amb una espècie de ciutat plena de trens que anaven en totes direccions i us grans edificis amb uns rètols dibuixats amb grans llums de colors.

Hi havia molta activitat portada a terme per uns homenets i unes donetes que anaven amb vestits dels colors dels rètols. Semblaven petits elfs.

A l’acostar-se més, veieren alguns del noms dels rètols: pluja, boira, sol, neu, verdor, fruites, aigua….. i així molts més.

Demanaren a un elf en que consistia tota aquella bogeria d’activitat i amb molta paciència els respongué fent una pregunta:

-Us agrada el viatge que esteu fent? Què us ha agradat més dels Alps?

- La veritat és que ens ha agradat tot. Les muntanyes cobertes de neu, els grans camps amb la gespa tant verda i frondosa, els petits rierols que anàvem trobant i dels que podíem beure la seva aigua, inclús ens ha sorprès que hi haguessin camps d’arbres fruités, sobretot les pomeres que fan uns fruits petits però d’un color vermell molt bonic…. En fi, ens ha agradat tot.

- Ja ho suposo, digué l’elf. Però perquè creieu que tot era tant bonic? Doncs perquè els savis d’Altaba sempre estan reunits donant les ordres necessàries perquè això sigui així.

- Ara criden a l’edifici neu: nois heu d’enviar més neu a la zona sud perquè s’està desfent, o bé avisen: que el rierol de la vall verda li falta aigua i apa, els encarregats corren a portar-hi més aigua.

Ei! Que les pomes tenen un color groguenc molt lleig i cap els seus camps hi corren uns petits personatges que les pinten de vermell, etc etc.

Es clar, nois, algú ha d’aconseguir que la natura sigui ben bonica.

Els amics, molt sorpresos i cansats, entraren dins el seu cotxe i es posaren a dormir. Al despertar es trobaren a un costat de la carretera a prop d’un gran cartell que deia Itàlia. D’Altaba no en quedava ni rastre. Van fer un esmorzar comunitari i tots van explicar les mateixes vivències, com si ho haguessin somniat. Havia estat un somni col·lectiu?

Com que no trobaren la resposta , engegaren el cotxe i seguiren el seu camí. De darrera d’un gran pi, sortiren una parella d’elfs que molt somrients comentaren: és curiós el poc que creuen els homes en els seus somnis. Serà per això que els hem de fer la feina?

Montse Sales

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress