abr 23

IMG_20200416_181833Una bèstia ferotge ens ataca des de fa molt de temps. Ningú sap com lluitar i acabar amb ella. La gent s’ha tancat a casa amb pany i clau. No deixen sortir a les criatures a l’escola ni a jugar als carrers i els avis resen a un deu oblidat. Sant Jordi, la Princesa i el Dragui Dragonet s’han unit per combatre-la junts, però necessiten que la gent els faci costat. I rumiant, rumiant han ideat un pla.

Primer de tot, caldrà mantenir els ànims ben amunt, que ningú afluixi la seva força. Com ho faran perquè sàpiguen que no estan sols, que tots naveguen en el mateix vaixell? Quina arma poden utilitzar? LA MÚSICA.

I omplen les xarxes amb wuasaps, comparteixen la notícia en el facebook amb tots els seus amics, coneguts i familiars; animant a tothom a sortir cada dia a la mateixa hora als balcons, finestres, terrasses, eixides o patis a picar de mans al so d’una animada melodia que tots a la vegada hauran de connectar amb els seus mòbils. I així ho fan. Primer són uns pocs, després són uns quants i de mica en mica, cada cop són més.

Sant Jordi, la Princesa i el Dragui Dragonet estan contents de la resposta de la gent, però comproven que amb això no hi ha prou. Caldrà fer alguna cosa més. La música no espanta la bèstia ferotge. I rumiant, rumiant, han rumiat un altre pla. Perquè no afegim a la música RIALLES? I com un farem? Un altre cop les xarxes socials donen la solució.

I comencen a enviar, acudits, frases, cites literàries, memes per dona un Bon Dia o per enviar un Bona Nit, cançons amb paisatges meravellosos que els facin oblidar el seu captiveri entre quatre parets. Les persones es graven i envien petites filmacions, explicant acudits o imatges quotidianes que arranquen somriures i fins i tot rialles cridaneres. Sempre hi ha un moment al llarg del dia que algú et farà somriure. Però la bestia ferotge segueix atacant, segueix emportant-se a molta gent i ningú sap com frenar-la.

Un bon dia el Dragui Dragonet va tenir una idea. Antigament Sant Jordi matava al drac per salvar a la princesa i en el lloc on s’havia besat la seva sang, floria un preciós roser. Que us assembla si unim la sang de tots tres i fabriquem una vacuna que curi a les persones que estan malaltes? Vols dir que funcionarà? –va exclamar Sant Jordi, un mica incrèdul- Ha de funcionar sí o si –va respondre tota convençuda la princesa- Hi vet aquí, que va funcionar. I tothom es va curar i un altre cop les rialles de la canalla es van poder sentir pels parcs i carrers. Però aquest conte s’ha acabat?

Rosa C.L.

Abril 2020

Share and Enjoy:
 • Facebook
 • Twitter
 • Print
 • email

Fes un comentari

 • Blogueres de Sant Martí

  Les Blogueres de Sant Martí som un grup de dones que es forma a partir del taller: "La teva veu a internet". Hem creat una finestra oberta a totes les persones on poder reflectir les nostres inquietuds sobre el que succeeix al nostre entorn.

 • Amb el suport de:

  www.xarxantoni.net
  Xarxa Comunitària de Sant Antoni
  www.farinera.org
  La Farinera del Clot

  EAMP
 • Sobre aquesta web:

  Valid XHTML 1.0 Transitional [Valid RSS]

  Aquesta web ha estat desenvolupada per www.femweb.info; utilitzant PHP, XHTML, CSS i JavaScript. Powered by WordPress